Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radis čitav život, redovno ti se uzima harač od plate, docekas godine za penzije i onda te guze tri godine papirologijom u nadi da ces odapet da ti ne moraju dat ni ovih pišljivih 400km
Nemq zagusenije zemlje po pitanju papirologije na planeti zemlji. Od nenine, nene traze potvrde. Rasteretimo da ljudi mogu kreirati racun na pio mio stranici, ubaciti neophodnu dokumentaciju, vi iskontrolisete , javite kroz,taj racun nedostatak ili odobrite i kraj price. Pa nije 1938 godina
Pa u suštini i jest dole 1938 godina.Ne valja odbacivat tradiciju i običaje.Konja fali samo i kocija to smo odbacili sram da nas bude.🤣
Neka a gdje da rade one silne tete s facom buldoga???
Ma nemogu vjerovat da se nesto pojednostavilo
Koga si konsultivao Forto, ti imaš ibičaja pitati koga ćemo zadužiti. E jesi nešto uradio cips ili bez cipsa ima mnogo važnijih stvari to je dva minuta.
konacno poceli uvezivati sistem...samo jacajte na sigurnosti jer je digitalnog kriminala sve vise
Kakav iskorak, jeeee!!!
Bas velika promjena haha
"Netko" samo treba dodati članak u zakonu o upravnom postupku po kojem je upravni organ dužan sam pribaviti sva uvjerenja za koje se vodi službena evidencija od strane drugih organa s bilo kojeg nivoa vlasti. Pa neka sami povlače cips, rodni list, uvjerenje o doprinosima i odjavu s porezne (u kojem god obliku žele). Penzioner samo potpise zahtjev i dostavi broj računa.
Tamam da Zlaja mòre komforno uzet' mirovinu.
Tek sad imate glas od mene !!
gdje prestaje logika, postaje Bosna i Hercegovina
Ukidanje svega...veća vjerojatnost muljaže! Penzije će dobiti oni bez staža ali će zato masi govoriti da im nešto nije uplaćeno,da im fali godina ili sl.
hvala ali svakako je jedem cips
Sramota da penzionere federacije tjeraju da bolesni idu u banke po cekove od penzije iz kog razöoga to samo vlast zna
CIPS potvrda je nesto najgluplje sto postoji. Cemu sluzi licna karta pobogu. Na istu obavezno upisivati adresu prebivalista i krvnu grupu. Svaka opstina ima po jednu salterusu koja izdaje CIPS. Prosto izmisljanje radnih mjesta. Isto priznati mail kao sluzbeni nacin komunikacije sa javnim sektorom. Sta mi ima bilo sta slati postom, posalji mailom i cao.
Ovo se neko zaebaje zivotami. ukinuto predavanje cipsa prilikom penzionisanja ? Pa koliko puta se covjek penzionise u zivotu da je ovo vazna vijest ?
Ubij se bolje je.
Ovog Halila dobro neko postavljanja...a dobro i on svoje udomljavanja...pravi svoju mrežu... a mlad momčina...uči od "najbolji"