{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USAID prezentira kampanju "Vremenska kapsula"

F
29.10.2015. u 16:11
2
4
USAID prezentira kampanju "Vremenska kapsula"
2
USAID prezentira kampanju "Vremenska kapsula"
Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID) sutra će u Sarajevu predstaviti kampanju pod nazivom "Vremenska kapsula: narednih 20 godina".
Kampanjom "Vremenske kapsule" podstiču se građani, posebice mladi, da ne razmišljaju samo o svojoj budućnosti, nego da zabilježe i svoje vizije za narednih 20 godina i zahtijevaju promjene neophodne za razvoj i kreiranje tolerantnije, prosperitetne zemlje.

Tim povodom, novi direktor misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Peter Duffy prezentirat će USAID-ovu viziju bolje budućnosti BiH te istaći daljnju opredijeljenost USAID-a da u partnerstvu s građanima BiH radi na postizanju tih ciljeva, "a te će poruke biti ubačene i zapečaćene u USAID-ovu vremensku kapsulu".

Medijima će se istovremeno obratiti mladi iz nevladinih organizacija, KULT i Sportske igre mladih te roditelji djece s poteškoćama u razvoju iz udruženja "Dajte nam šansu". Oni će iznijeti svoje razloge za učestvovanje u kampanji te sažetak svojih poruka za budućnost BiH, koje će također biti zapečaćene u vremenske kapsule ovih odruženja.

Stotinu vremenskih kapsula je već u rukama mladih i marginaliziranih grupa širom zemlje. Pored njih, velika tzv. "Alfa" vremenska kapsula trenutno putuje kroz veće gradove BiH kako bi primila poruke svih građana.

Također, građani mogu ostaviti svoje poruke u vremensku kapsulu putem aplikacije na web stranici www.vremenskakapsula.ba.

Sve vremenske kapsule bit će zapečaćene te 21. novembra predate na čuvanje Zemaljskom muzeju do 2035. godine, kada će ponovo biti otvorene.

Nakon oficijelnog dijela pres-konferencije na kojoj će biti predstavljena nova kampanja, i novinari će biti u prilici da ostave svoje poruke za budućnost BiH, saopćeno je iz USAID-ove misije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: