Fotokonkurs
15

USAID 3E: Šaljite fotografije na temu energetske efikasnosti

Klix.ba
S ciljem podizanja svijesti o važnosti energetske efikasnosti, USAID Ekonomija energetske efikasnosti - 3E projekt organizuje konkurs o temi Energetska efikasnost i zaštita životne sredine.

Odabrane fotografije bit će izložene na posebnoj izložbi u galeriji B. Smoje u okviru Festivala energetske efikasnosti (EE Festival), koji će se održati od 5. do 10. juna 2012. godine u Sarajevu.

Konkurs Energetska efikasnost i zaštita životne sredine se raspisuje za sljedeće tematske oblasti:

  1. Obnovljiva energija
  2. Energetska efikasnost
  3. Zaštita okoline

Uvjeti konkursa:

  • Autorice/autori mogu poslati po jednu crno-bijelu ili kolor fotografiju. Uz fotografiju treba dostaviti sljedeće podatke:

Ime i prezime autorice/autora Adresu autorice/autora, telefon i e-mail Naziv fotografije i mjesto snimanja Godinu snimanja Podatke čitko napisane treba slati u posebnom Word dokumentu. Fotografije za izložbu treba dostaviti e-mailom na adresu: [email protected] u formatu JPG sa 2600 pix po dužoj stranici, sa kompresijom 10 (Mb) i rezolucijom 300 dpi.

Napomena:

Prijem fotografija do 28. maja 2012. Selekcija fotografija i ocjenjivanje do 01. juna 2012.

Objava rezultata do 01. juna 2012. na web-stranici www.fotografija.ba Otvaranje izložbe 07. juna u Galeriji B. Smoje. Izložba će biti otvorena za posjetioce od 10:00 do 20:00 sati.

Nagrada za najbolju fotografiju je 400 KM.