{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upute za građane: Kuda se kretati, gdje zatražiti pomoć

Piše: E. F./Klix.ba
6.6.2015. u 06:13
74
22
Upute za građane: Kuda se kretati, gdje zatražiti pomoć
74
Upute za građane: Kuda se kretati, gdje zatražiti pomoć
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog dolaska pape Franje u Sarajevu su tokom današnjeg dana na snazi posebne mjere sigurnosti. One važe za sve građane pa vas pozivamo da ih se pridržavate kako bismo naš grad u svjetlu ovog historijskog događaja predstavili na najbolji mogući način.
Već jučer su ulice i parkinzi "očišćeni" od automobila, posebno u dijelovima grada kojima će se kretati delegacija sa papom Franjom. Podsjećamo, saobraćaj na glavnoj saobraćajnici u našem gradu bit će obustavljen od 08 do 10 sati, a trideset metara od štićene zone sa obje strane sve mora biti čisto.

Zabrana parkiranjaDetaljnije informacije o tome gdje se nećete moći parkirati tokom današnjeg dana pronađite na sljedećem linku.

Također, danas će na snazi biti i posebne mjere koje se odnose na ugostitelje čije bašte i objekti neće moći raditi ukoliko se nalaze na trasi kretanja Svetog Oca.

Zatvorene saobraćajniceIz sigurnosnih razloga u gradu će biti ograničeno i saobraćanje vozila pa se tako vozila glavnom saobraćajnicom neće moći kretati od 8 do 10 sati. Nakon toga, saobraćaj će se otvoriti na dionicama od Sarajevskog aerodroma do Tehničke škole na Marijin-Dvoru. U ostalim ulicama saobraćaj će biti povremeno obustavljan i ponovo puštan, a više detalja o trasama kojima ćete moći slobodno voziti pogledajte na ovome linku.

Javni prijevozU povodu dolaska vrhovnog poglavara Katoličke crkve pape Franje u Sarajevo 6. juna doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza. Naime, tramvaji neće raditi od 8 do 10 sati, dok će se njihovo funkcionisanje ponovo uspostaviti od 10 do 16:30 sati.

Više detalja o funkcionisanju trolejbusa, autobusa te minibuskog saobraćaja pogledajte ovdje

Domovi zdravlja rade u punom kapacitetuZbog posjete pape Franje Sarajevu, svi centralni objekti koji su u sastavu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo sa 35 lokaliteta, u subotu, 6. juna 2015. godine, na dan dolaska Svetog Oca, radit će od 5:30 do 20:00 sati, a ukoliko bude potreba na terenu zdravstveni radnici pružat će usluge i nakon 20:00 sati.

Zatvorene ljetne bašteI drugim ugostiteljima je preporučeno da ne rade ukoliko se nalazie u blizini lokacija koje će posjetiti papa Franjo. Više detalja o sigurnosnim uputama policije u ovome smislu pogledajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: