Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez prakse nema koristi uvoditi taj predmet...
Uvedite vi vise jezika da se uci...
Zar nije bolje pustiti da skole samo odrijede sta ce predavati pa da kroz takmicenje saznamo sta je najefikasnije. A ne da vlada pravi odluku cije bi potencijalne posljedice snosila sva dijeca.
Ocekivati od klinaca u srednjoj skoli, bez imovine i kapitala, cesto i bez drugog para hlaca, da ti "pokrenu svoje vlastite biznise" je mimo svake granice NE neznanja ni mentalne retardacije nego hronicnog ludila.
Poduzetnistvo je nesto sto bi se MOGLO izucavati na fakultetima, no cisto instruktivno, s konkretnim savjetima o pravilnicima i uslovima pokretanja vlastitog biznisa. Tamo negdje na zavrsnoj godini. Naravno, NAKON sto studenti savladaju BAR osnove ekonomije. No pozeljno bi bilo i da nauce nesto od konkretnog racunovodstva i menadzmenta. Sto je sve skupa bar 4 predmeta. Skoro citav semestar. Mahom, svima osim ekonomista, dodatnih predmeta i obaveza.
@geraldklix A posto nam je "izborno obrazovanje" jos uvijek misaona imenica, to takodje znaci i da bi sadasnji studiji dobili "visak" ECTS bodova, koje studenti mahom nikad nece iskoristiti. Osim ako ne upisu kakav master studij iz ekonomije ili menadzmenta. No sve je to i dalje daleko realnije nego klincima u srednjoj skoli soliti pamet o tome kako da sami otvore firmu, a nemaju jos ni licnu kartu.
Predmet sadaka???
Treba vise vjeronauke, ipak je to vazan predmet za duhovno obrazovanje.
Ispravka -Preduzetništvo* valjda se tako kaže na bosanskom jeziku, upotrebljavate riječi iz hrvatsko jezika, jezika naroda kojeg se smatra viškom/smetnjom u BiH.
Predmet će držat privatnik Rahman