Ocekivati od klinaca u srednjoj skoli, bez imovine i kapitala, cesto i bez drugog para hlaca, da ti "pokrenu svoje vlastite biznise" je mimo svake granice NE neznanja ni mentalne retardacije nego hronicnog ludila.
Poduzetnistvo je nesto sto bi se MOGLO izucavati na fakultetima, no cisto instruktivno, s konkretnim savjetima o pravilnicima i uslovima pokretanja vlastitog biznisa. Tamo negdje na zavrsnoj godini. Naravno, NAKON sto studenti savladaju BAR osnove ekonomije. No pozeljno bi bilo i da nauce nesto od konkretnog racunovodstva i menadzmenta. Sto je sve skupa bar 4 predmeta. Skoro citav semestar. Mahom, svima osim ekonomista, dodatnih predmeta i obaveza.
@geraldklix A posto nam je "izborno obrazovanje" jos uvijek misaona imenica, to takodje znaci i da bi sadasnji studiji dobili "visak" ECTS bodova, koje studenti mahom nikad nece iskoristiti. Osim ako ne upisu kakav master studij iz ekonomije ili menadzmenta. No sve je to i dalje daleko realnije nego klincima u srednjoj skoli soliti pamet o tome kako da sami otvore firmu, a nemaju jos ni licnu kartu.
Prikaži sve komentare (36)