|

"Uprkos pokušaju blokade FBiH će do 31. marta imati vlast"

"Uprkos pokušaju blokade FBiH će do 31. marta imati vlast"
0
F
FENA
18.2.2011. u 15:13
50
komentara
0

dijeljenja
"Uprkos pokušaju blokade FBiH će do 31. marta imati vlast" Foto: Arhiv
Socijaldemokratska partija BiH osudila je danas nastavak prijetnji HDZ-a BiH koji je danas ponovo iznio Ivo Miro Jović putem internet portala, rekavši da je: "31. mart posljednji dan Bosne i Hercegovine".
"Nakon što je HDZ jučer, putem ovog izvršioca prljavih poslova te stranke objelodanio da je konačni cilj neustavne blokade uspostave vlasti proglašavanje trećeg entiteta, podjela i kraj BiH, danas su isti bh. građanima ponovili da ustvari ništa nisu naučili iz Jelavićeve neustavne avanture iz 2001. godine", kaže se u saopćenju SDP-a.

Nakon što je HDZ objelodanio da je blokada uspostave vlasti usmjerena na uništenje BiH, a sve zarad skrivanja kriminala i nastavka pljačke od ekskluzivnih predstavnika naroda, ističemo da će do 31. marta biti formirana vlast.

FBiH će u zakonom predviđenom roku usvojiti budžet i imati institucije koje će osigurati slom rušilačkih planova HDZ-a, bez obzira na ulogu međunarodne zajednice koja se, iako obavezna da osigura poštivanje Dejtonskog sporazuma, ponaša slično UNPROFOR-u početkom devedesetih.

"Žalosno je da o legitimitetu mjesecima priča osoba koja je u Predsjedništvo BiH, nakon smjene Dragana Čovića, 2004. izabrana s jednim, i to svojim, hrvatskim i devet bošnjačkih glasova u parlamentu BiH. O kredibilitetu HDZ-a i njihovih istaknutih dužnosnika najbolje govori činjenica da je upravo on svoj mandat u Predsjedništvu BiH obilježio time što je živio u Kiseljaku, a naplaćivao troškove i koristio privilegije kao da živi u Mostaru", navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...