Uprkos lošem vremenu 13. Kritična masa će biti održana

F
FENA
23.12.2015. u 14:53
0
3
Uprkos lošem vremenu 13. Kritična masa će biti održana
0
Uprkos lošem vremenu 13. Kritična masa će biti održana
Biciklistička vožnja kroz Sarajevo, 13. po redu "Kritična masa", bit će održana u subotu, 26. decembra. Okupljanje biciklista je zakazano za 14:45 sati ispred Sarajevo City Centera, saopćili su organizatori manifestacije.
"Ovo će biti svečana biciklistička vožnja na kraju godine. Mnogo je lijepih ruta koje smo prešli, dosta je takmičenja koji su biciklisti iz raznih klubova osvojili. BK Trek team ima jake takmičare koji svakodnevno treniraju, a klub je učestvovao i u obaranju Guinnissovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji", rekao je član Biciklističkog kluba "Trek team" Muhamed Mizić.

BK Trek team nastavlja s organizacijom Kritične mase svake zadnje subote u mjesecu.

"Zadnja ovogodišnja Kritična masa bit će kao pečat na ovu godinu. Ostvarili smo velike uspjehe, prešli zaista impozantan broj kilometara na biciklima. Uspjeli smo skrenuti pažnju na sigurnost biciklista, te edukovati bicikliste da je pješačka staza za pješake. Apelujemo na Grad Sarajevo da nastavi graditi biciklističke staze", izjavio je predsjednik BK "Trek team" Senad Bečković.

Organizatori apeluju na učesnike "Kritične mase" da postave rasvjetu na bicikl, te da budu prikladno obučeni, sa zaštitnim maskama na licu.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: