Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jao cime se ovi bave. Ljudi po selima zameteni snijegom pola godine, u nekima fali osnovna infrastruktura, djeca kroz sume pored vukova hodaju do skole, I ONDA DODJE OVA I PRICA O POLOZAJU ZENE NA SELU. Mogu mislit jos kad su otisle da malo "priupitaju" zene po selima, "gospodjo, sta vi mislite o svom polozaju kao zena?!" Vjerovatno je glavni odgovor bio "ne znam ti ja to, al ako ne valja kako sam se polozila, mogu sa ja maknut, da vi sjed'ete, bujrum"
ne vidjeh da je iz RS-a. Znaci, bez "bujrum" hahah
Feminizam je ilogican u svom djelovanju, postaje primitivan.
Kad zena hoce da na silu nametne zeni pravo da bude slobodna i ravnopravna, kakav oksimoron. Pusti ljude da budu i rade sta hoce.
Ma nema položaja žene na selu, koja šuplja, sve su one zbrisale u grad... Seljaci cmile hoće da se žene a nemaju žena.
Ako ženi dopustiš da ti odgaja djecu, odgaja ih protiv tebe..Žena je jedina kadra iz čovjeka izvući onu njegovu najcrnju stranu... Na selu nema šetanja s kafe na kafu i pred dolazak čovjeka da se saleti ko fol pala s nogu razvijajući pitu... Na selu valja raditi ravnopravno s muškarcima, nema izvlačenja, hoće prava a neće da rade, e to ne može. Afidersum.
Ova Drena spremna za oranje!
Cuj "polozaj zene na selu" Zna se kakav je polozaj, nije se promjenio stotinama godina...a sumnjam i da hoce za jos slijedecih sto godina. Zalosno, ali istinito.
Ma nema položaja žene na selu sve su zbrisale u grad...
selo sa nama i vlada ...... bahri opancic je pun _______ ; ostaju i sela bez domace pite i hrane ... kada još njih dodatno nadignu i "prosvijetle" porodice u tradicionalnom i normalnom smislu ce ubrzano nestajati .... natalitet ce padati - jer ce dame sa sela htjeti jednu bebuili ni jednu zbog karijere ..... neke NVO ce na tome namlatiti lovu - edukacije i kenjanje ... kao i sve što rade.....
kakvu gluposti valjas..........dodatno "prosvijetle"........govoris ko da su zene glupe i nemaju pojma o zivotu......naravno da se trebaju obrazovati pa nek same biraju hoce li na selu da zive i rade ili ce da se zaposle ............ kako mi ide na zivce kad na zene gledate kao na masine za radjanje djece, kuvarice i konobarice za vase vlastite potrebe
Prosjecni gradski balkanac i dalje se vodi onom "Zna se ko pisa stojeci". Zalosno ali istinitno.