BiH
8

Upriličeno druženje HSP-ovih kandidata s mještanima Kreševa

FENA
U Kreševu je jučer upriličeno druženje HSP-ovih kandidata koji se nalaze na listama za predstojeće opće izbore s mještanima Kreševa, saopćeno je iz te stranke.

Prisutnima se obratio Berislav Elez, nositelj liste za kantonalnu Skupštinu koalicije HSP BiH-HSS Stjepan Radić, koji je istakao kako se ta koalicija bitno razlikuje od ostalih hrvatskih stranaka kada je u pitanju srednja Bosna te da je protiv uspostave trećeg entiteta u kojem ne bi bilo srednje Bosne.

Elez se osvrnuo na izvještaj CCI-a o radu Vlade i Skupštine Srednjobosanskog kantona, kazavši da je sramotno da je glavni uspjeh Vlade to da su povisili plaće sebi i skupštinskim zastupnicima i da je bilo razdoblja kada se sjednice Skupštine nisu održale i po četiri mjeseca.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Zdenko Dominović rekao je da se u Federaciji treba donijeti niz zakona razvojnog karaktera kako bi se smanjila nezaposleno te da je nužno poticati domaću proizvodnju i uvesti reda pri dodjeli poticajnih sredstava.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, univerzitetski profesor Mijo Perić kazao je kako se mora uspostaviti politički okvir gdje bi do izražaja došlo znanje, uz punu odgovornost, jer to je pretpostavka za bolji život svih građana BiH te da Bosna i Hercegovina treba biti domovina svih konstitutivnih naroda s jednakim pravima za sve, navodi se u saopćenju.