{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"

F
11.2.2010. u 15:35
0
0
"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"
0
"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"
Nevenko Herceg
Međunarodna naučno-stručna konferencija „Upravljanje opasnim i neopasnim otpadom u regiji“, održana danas u Zenici, opravdala je očekivanja organizatora, izjavio je federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg.
Po njegovom mišljenju, pitanje zbrinjavanja otpada jedno je od vrlo značajnih ne samo u BiH nego i regiji.

"BiH se nalazi pred značajnom, važnom strateškom odlukom u kojem pravcu krenuti kada je u pitanju zbrinjavanje otpada. Ne možemo donijeti pravilnike i provedbene procese, prije nego što se država opredijeli za model zbrinjavanja. Ne trebamo zaboraviti da imamo zemlju s dva entiteta i da se u Republici Srpskoj može primijeniti model Republike Hrvatske, dok je stanje u Federaciji BiH složeno. Teško se jednostavno opredijeliti za depozitni ili integralni sistem upravljanja otpadom. Moramo tražiti rješenje koje će biti primjenjivo istovremeno u oba entiteta, ali i u Distriktu Brčko", rekao je Herceg.

Državni sekretari u nadležnim ministarstvima Srbije i Hrvatske, Ivica Radović i Nikola Ružinski koji su prezentirali iskustva u zbrinjavanju otpada u ove dvije države, pohvalili su organizaciju međunarodne konferencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: