{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"

F
11.2.2010. u 15:35
0
0
"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"
0
"Upravljanje otpadom je strateško pitanje za BiH"
Nevenko Herceg
Međunarodna naučno-stručna konferencija „Upravljanje opasnim i neopasnim otpadom u regiji“, održana danas u Zenici, opravdala je očekivanja organizatora, izjavio je federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg.
Po njegovom mišljenju, pitanje zbrinjavanja otpada jedno je od vrlo značajnih ne samo u BiH nego i regiji.

"BiH se nalazi pred značajnom, važnom strateškom odlukom u kojem pravcu krenuti kada je u pitanju zbrinjavanje otpada. Ne možemo donijeti pravilnike i provedbene procese, prije nego što se država opredijeli za model zbrinjavanja. Ne trebamo zaboraviti da imamo zemlju s dva entiteta i da se u Republici Srpskoj može primijeniti model Republike Hrvatske, dok je stanje u Federaciji BiH složeno. Teško se jednostavno opredijeliti za depozitni ili integralni sistem upravljanja otpadom. Moramo tražiti rješenje koje će biti primjenjivo istovremeno u oba entiteta, ali i u Distriktu Brčko", rekao je Herceg.

Državni sekretari u nadležnim ministarstvima Srbije i Hrvatske, Ivica Radović i Nikola Ružinski koji su prezentirali iskustva u zbrinjavanju otpada u ove dvije države, pohvalili su organizaciju međunarodne konferencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: