Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro ste se sjetili. Plaćamo godinama, svuda vrata lupaju, sijalice ne rade i stakla polomljena. O krečenju, fasadama ili krovovima da ne pričam. Samo što se rode na dimnjake nisu naselile.
A živ bio šta plaćaš. Svi hoćemo za 20 km da bude tip top
Prije mjesec dana zovem agenciju za prodaju stanova i upravo se raspitujem za stanje tih zajednickih dijelova objekta i covjek se prosto u cudu nadje zasto pitam, "ne kupujes ti zgradu nego stan u zgradi, nikad me niko nije za to pitao" i prekine razgovor. Na zapatu su ti detalji prilokom kupovine vrlo bitni. (Krov, fasada, lift i sl.)
U nekim zgradama ljudi imaju prinudne upravitelje, za koje niko od njih nikad nije čuo, niti ga je vidio
Vecina i predstavnika etaznih stanara su tu samo da bi pare mjesecno uzimali, ne interesuje ih nista a ovi oki, jobing itd to je sami kriminal. Placas mjenjaje sijalica i tjt, ni za sta drugo ne sluze. I to sijalicu promjene kad se vec naviknes na mrak u tom dijelu haustora pa ti onda tegoba kad prosvjetli
Prijavis kvar u zgradi, upravitelj posalje radnike da vide sta se desava i naplati 39KM izlazak na teren + popravka ako je moguce popraviti. A svaki mjesec im ide 13% od uplata stanara.
Na Dobrinji su liftovi napravljeni prije olimpijade. Uradjena renovacija kabine liftova, vecina liftova je zbog te renovacije uradjene uzasni opasna za koristenje. Inspekcija to zna ali naravno, nece da reaguje.
Stvarno je vlast ubijedjena da je cjelokupan narod velika farma koka-nosilja......doduše, narod se plaho i ne buni, uredno nosi jaja
Oki Hetig sto lice na nesto ono sarajevosstan udruga zeljeznicara i te neke gluposti to suplja ko alija mrtvi
Kakbi upravitelji to su obično kriminalci koji reketiraju gradjane
@benkikur O cemu ti covjece pricas.U mojoj zgradi je postavljena povjerenica po odluci ministarstva i to je bila 4 godine.Ni ministarstvo ni upravitelj nisu imali cak ni tacan telefonski broj te povjetenice i za 4 godine nikada je vidjeli nismo niti se ikada pojavila u zgradi.
Zakon je napravljen tako da upravitelj skine para s racuna etaznih vlasnika onoliko koliko ga ima a cijena uklopi bas u samo osnovno odrzavanje....jedna zgrada godisnje nakupi od 10 000 do 30 000 km sredstava i ta sredstva ispare na preuvecanu vrijednost usluga i radoca...vlasnicima nista ne ostane.
Nije tacno ja na ulazu sam predstavnik imamo 6000 u plusu. Bitno je da se prati gdje pare idu jos svaki mjesec imaju stanje na oglasnoj ploči Pozdrav
oki sarajwvo stan ..lopovi pravi zamjena sijalice 24 KM od 0,30kf...samo skidaju sa racuna..a lopovi drzave su to zakonom potvrdili..i izvoli....niti ko sta radi a moras platiti
Imas pravo angazovati drugu firmu za konkretne radove. Cak ti imas pravo kupiti sijalicu i pravdati je.
1. SUD 2. REALNO ODRZAVANJE JE PREJEFTINO TREBA UDUPLATI (boli me briga za babe koje zive u stanovima od 80m2 koji vrijede 220 000) 3. KADA SE USTABILI PLACANJE BANKE CE RADO PONUDITI KREDITE KOJIMA ZA 1 GODINU MOZEMO PROMJENITI FASADE I KROVOVE U CITAVOM GRADU 4. STANARI MORAJU BITI ZAITERESOVANI GDJE SE NJIHOVA SREDSTAVA TROSE
5. NAPLATA NAPLATA I SAMO NAPLATA, AKO TREBA NAPRAVITI SUD POSEBNO ZA REZIJESKE TROSKOVE JER NAS TO UNISTAVA GODINAMA 6. JEDNO SU JAVNA PREDUZECA I UPRAVITELJI, A DRUGO JE SOCIJALNA SLUZBA. SOCIJALNI MIR SE NEKUPUJE PREKO TOLERISANJA NEPLACANJA RACUNA I NPR GRAS KARTE.
Po kojoj osnovi se placa sarajevo stan po kvadraturi stana , kada oni nisu nadlezni za bilo kakav kvar unutar istog .
ili si glup ili se pravis glup. Ko ce ti cistiti haustor, odrzavat lift, sijalice i vece havarije. Npr ukoliko su radovi HITNI upravitelj mora regaovati odmah nezavisno od stanja na racunu. Sad zamisli havariju od par hiljada KM,a haustor nema nista. A npr u Svedskoj u ovu cijenu je uracunat SECURITAS koji ce u slucaju galame kucati komsiji na vrata umjesto tebe.
Napomena, obratite pažnju koja vlada vam je donijela naviše promjena
Najsmijesniji mi je ovaj oki, imaju 5 radnika a pokrivaju pola grada...
JEDINI PROBLEM ODRZAVANJA JE SUD KOJI SPORO RADI SVOJ POSAO. AKO BI USTABILILI PLACANJE BANKE BI JEDVA CEKALE DA ULETI SA KREDITIMA. STABILNIM PLACANJEM CITAV GRAD ZA GODINU DANA MOZE DA PROMJENI OPIS