Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I nek nam neko konačno objasni zašto se stalno dižu plaće u obrazovanju?! Puna nam je kapa više javnog sektora koji NISTA ne radi. Sve sami paraziti. Školstvo nikad gore. Većina nastavnika samo gleda kako da mu čas prodje. Djeca veze s vezom nemaju jer je obrazovanje katastrofa u BIH.
Kanton Sarajevo pokazuje drugim kantonima kako se lagano priblizavamo EU. Bravo!
Sad ce nastavnici imati 2000 primanja, jos manje raditi sa djecom, a djeca biti sve gluplja. Sve je spalo na roditelje. Ako nista, sad ce moci voziti auta 10 godina stara
E otkad je spalo na roditelje, sve je krenulo niz brdo...
Pa samo po komentarima dovoljno je da shvatim da smo otišli gdje ne treba. Nastavnici nisu krivi što su djeca glupa, nego roditelji koji nastavnicima vežu ruke. Kako će njihovo dijete, genijalac, imati 4 iz nečega? Biti nastavnik je vrlo odgovoran posao, a uvijek je bio malo plaćen. Svaka čast KS!
90% ovih profesora kada bi ostalo bez posla bi bili socijalni slučaj, jer ne znaju ništa drugo raditi. Bio sam u tom sistemu i otišao. Zbornice su mjesta gdje se kuka, priča o ručku, kreditu i ko ce biti direktor.
Cestitam na povecanju ! A sta je sa ostalom bransom i buranijom u KS ? Jel to samo budjetski uposlenici KS zasluzuju posebnu privilegiju u tim kolektivnim ugovorima , osnovicama i drugim benefitima !
Nastavnici osnovnih i srednjih skola, kao i profesori na fakultetima u BiH su odavno postali cisti karijeristi. Sve i jedan krivi ucenika za nemar, a veliki dio odgovornosti snose jer djeci pune glave informacijama koje im ne koriste ili ih dovoljno dobro ne poducavaju. Kakav je to uspjeh nastavnika matematike kojem 2 ucenika u odjeljenju mogu da prate nastavu i ucestvuju u istoj?
Sta se desava kada se zaprijeti strajkom..odmah se plate dizu, beneficije itd..a, sto se ne dizu plate radniku ili nekome ko crnči za pisljivih 700..800 KM. Zato sto ne mogu strajkati..rade kod privatnika i vama, za par casova nastave izdvajaju od svoje mizerne plate, ucjenjivacima i bezobraznicima. Nikad, ali nikad ne bi trebalo popustiti ucjenama. A jadnim penzicima citavih 5%..mos misliti. Ma fuj, sve mi se vise i vise gadi sve u ovoj drzavi i gradu
Ovdje se mjesaju babe i zabe! Ovo se radi o kantonu i kantonalnoj vladi! Svaka vlada svakog kantona moze dizati plate svojim zaposlenicima, sudstvu, zdravstvu, policiji, obrazovanju...sve je to po zakonu. Penzioneri su na nivou entiteta,...itd, itd
Realno kako nam uče djecu i minimalac im je previse. 90% mi roditelji kući poslije posla moramo dijeli objasniti sve sta danas uče jer kad upitam pa sto ti nisu u školi objasnili kao et nije bilo vremena slijedeći čas će objasniti.
Hahahaha vjerovati djetetu
Svaka čast na ovome.
Tako je samo KS! Ko ebe ostale kantone. Država u državi.
Mamaize, zato pazite na slijedecim izborima za koga cete glasati. U KS para ima dovoljno za sve jer nema kradje kao u doba malih zelenih! Prije ovih dizanja plata prosjecna neto u KS je bila iznad 1.600 KM + topli obrok + prevoz.
Kakve veze hota ima sa srednjoskolskin obrazovanjem, ona je za osnovno obrazovanje.
Ali zasto, nismo li bili na dnu Evrope po rezultatima onog testiranja učenika od prije par godina? Da se placaju po učinku, teško da bi imali i ovo sto su dosad imali. Izuzetcima čast, ako ih ima.
Riječ je o KS., dakle nije relevantno.