Otvoren Sajam obrazovanja u BL
0

Upisujte fakultete s kojima možete naći posao

Piše: D. Tomić
(Foto: Klix.ba)
U prostorijama Doma omladine u Banjoj Luci danas je svečano otvoren Sajam obrazovanja, koji se u RS održava po treći put zaredom.

Manifestaciju, koja je prije Banje Luke otvorena u devet gradova RS, su organizovali Unija studenata i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Ovogodišnji sajmovi obrazovanja već su održani u Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju, Brčkom, Bijeljini, Zvorniku, Prijedoru, Doboju i Bosanskoj Gradiški.

Današnjoj svečanosti u Domu omladine prisustvovali su ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović i gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović.

Otvarajući Sajam obrazovanja ministar Anton Kasipović je podsjetio da resorno ministarstvo stimuliše upis studenata na studijske programe za deficitarna zanimanja tako što im osigurava besplatan upis i nabavku udžbenika.

"Moja sugestija budućim studentima jeste da se opredjeljuju za one studijske programe sa kojima će moći naći posao", rekao je Kasipović.

Kako je saopšteno, na ovogodišnjim sajmovima, koji su održani u gradovima RS, predstavilo se oko 15 visokoškolskih ustanova iz ovog bh. entiteta.