BiH
1

Sajam obrazovanja RS-a za brčanske maturante

FENA
Brčko
Brčko
Unija studenata Republike Srpske u saradnji s Ministarstvom prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske, danas je u Brčkom organizovala Sajam obrazovanja.

Prema riječima Tomislava Gligorevića, potpredsjednika Unije studenta RS -a, za razliku od prethodna dva sajma koji su bili organizovani samo u Banja Luci, ovogodišnji, treći po redu sajam će se pored Doboja i Brčko distrikta održati u još osam gradova RS-a.

"Cilj ovog sajma je da mladi srednjoškolci pronađu i izaberu svoje zanimanje u budućnosti. Unija studenata se sada dosta osvrnula na srednjoškolce, posebno na maturante, tako da se bavi istraživanjima koji fakultet oni žele da upišu nakon završene srednje škole, kao i time šta im mogu ponuditi naše visokoškolske ustanove", istakao je Gligorević.

Ispred Odjela za obrazovanje brčanske Vlade sajmu je prisustvovala Zora Pajkanović, direktor brčanske Pedagoške institucije, koja je pohvalila Uniju studenata što se organizovala tako da ove godine predstavi 15 fakulteta na jednom mjestu za sve maturante distrikta.

Na Sajmu obrazovanja koji će se održati i u Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju, Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku, Gradišci i u Banja Luci, predstavljaju se i javni i privatni univerziteti.