Međunarodni dan
119

Uoči 8. marta: Šta su Milorad Dodik i Denis Zvizdić rekli o ženama

A. D.
Dodik i Zvizdić
Dodik i Zvizdić
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputile su čestitke svim ženama uoči 8. marta Međunarodnog dana žena. Istovremeno su sa javnošću podijelili šta misle o ženama.

"Međunarodni dan žena je simbol borbe za njihova prava, a napredak jednog društva mjeri se i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u društvu, da budu poštovane i one i njihov rad, trud i zalaganje. Uloga žene u porodici i društvu u cjelini je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak", istakao je Dodik.

Zvizdić je naglasio da "svaki dan, a posebno na ovaj praznik moramo ukazivati na potrebu kvalitetnijeg poboljšanja položaja žena u društvu".

"Naše, bosanskohercegovačke žene su bezbroj puta do sada pokazale i dokazale da su požrtvovane, vrijedne, inovativne i da su istinski promotori ukupnih društvenih i porodičnih vrijednosti. Siguran sam da će poštivanje i ostvarivanja ljudskih prava i jos brža izgradnja pravne države omogućiti svim našim građankama da žive i rade i uživaju plodove svoga rada, ravnopravno u svim segmentima života", naveo je Zvizdić u svojoj čestitki