Studenti nemaju razloga za strah
53
UNSA: Upisni rok na master studij će biti produžen
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo što uvaženi Prorektor priča je daleko od istine. 1. Neusvojeni Zakon nema apsolutno nikakve veze sa ovim. Pa i prošle godine smo imali isti problem. 2. Fakulteti ne mogu sami postavljati, tj. mijenjati rokove jer iste postavlja onaj ko objavljuje Konkurs, tj. Univerzitet u Sarajevu. 3. Zadnji ispiti nisu 17. septembra, na nekim fakultetima ima ispita i u prvoj sedmici oktobra, pa onda kada se na to doda čekanje za rezultata...
Šta ako je u junu završio, tj. diplomirao neko ko studira 100 godina? Ispade da on treba imati prednost u odnosu na nekoga ko je završio u septembru, a sve redovno? Dajte molim vas... studenti imaju zakonsko pravo na septembarski ispitni rok!
ne znam sta vam je vise.. svake godine bude dodatni rok upravo zbog septembarskih rokova.. ko vam je kriv pa se oslanjate na ono: \"ma hajd, ima septembar sto bi sad ucio\" .. ne izvrsavate svoje obaveze kako su predvidjene nastavnim planom, pa onda ganjate nekakva prava.. ko vam je kriv
ma j.eb.i.t.e.se.viseeeeee
SVE STO SAM U ZIVOTU STEK`O SAM UKR`O, SAMO SAM DIPLOMU I VOZACKU PLATIO !!!
Oglas za kandidatkinje na master studij: Prof.Dr.Nermin Bucalo. Dana.01.09.2012.godine,ordiniram između 10:00 i 12:00 h,na katedri za fizički razvoj i pomoć potencijalnim majkama za odabir klijentele za oplodnju. Sve zainteresovane kandidatkinje mogu da se jave uz prateću dokumentaciju iz Zdravstvenog Zavoda Kantona Sarajevo. Hvala na razumjevanju!
reci rektoru da sam ga ja pozdravio, jesi čuo?
Y.e.b.e.m sve klitorise što rade na KLIX-u !
Studenti ništa se vi ne brinite, svima ćemo omogućiti upis na master. Što više magistara, to bolje. Radimo na tome da uskoro svaki drugi stanovnik naše zemlje bude magistar. Akademski pozdrav svima !
Kako mislis strah, cega se treba bojati, da ti profesori nece imati priliku uzeti za ispit, uvaliti svoju \'knjigu\' ili slicno? Koji strah. Sto se Radje tice, krimi_nalac koji je renirao Niske specijalce, to su izgleda svi zaboravili
jes\' da to nije tema, ali ne mogu da ne prokomentarisem. Ne znam jel ozbiljno to gore napisano da studentice najvise iskoristavaju. Molim lijepo, same su odabrale nacin na koji ce polagati ispit, ne bismo trebali od njih raditi zrtve.
pa cak i kad se zavrse ispiti do 17. septembra ljudi onda moraju zavrsiti diplomske radove i odbraniti...
septembarski rokovi nisu nikakvi dodatni rokovi, to su redovni rokovi jer redovni i imaju samo junsko-julski i septembarski. btw. buduci da svi profesori jedva cekaju godisnji svi su i nabijeni u juni da slucajno ne bi ostali juli u sarajevu....tako da rokovi traju i do kraja septembra....ova odluka im je bila totalno nigdje veze
A KO JE SADA REKTOR UNIVERZITETA JEL OVAJ POTVRDJEN OD KANTONA HOCEL PROF RADJO BITI NOVI REKTOR ZNAL NEKO DANKE
nema panike ponesite pare bice diploma ko pljeve
Uci sine, uci, ne ostavljaj ispite za septembar. Vrijedni studenti ne trebaju dodatne rokove. Manje kafe, manje izlazaka, i mirna Bosna.
Prorektor H.Basic je covjek od rijeci tako da ne bi trebalo biti problema oko produzenja roka za upis.Ipak treba za sljedece upisne rokove planirati jednu sedmicu pauze izmedu kraja ispita i pocetka nastave tj. sedmicu uspisa jer na vecini tehnickih fakulteta 80% studenata koristi i septembarski rok.Inace treba urediti kalendar na nivou univerziteta jer je poremecen sa zadnjom promjenom Z. o visokom obrazovanju iz 2009. godine.