Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je samo UNSA koji koliko-toliko pokušava da ostane u vodama strožijeg kriterija za znanje i ocjenjivanje a šta ćemo sa ostalim wanabe (privatnim) fakultetima gdje za 3000 EUR možeš kupiti diplomu?
Ne postoji nesto kao "laksi" ili "tezi" fakultet. Svaki je tezak, samo, pitanje je hocete li uciti ?!
sta si zavrsio bgt
Pompc u zaposljavanju u (EU) konkretno u Njemackoj..!poslusajte.! http://balkans.aljazeera.net/video/njemacka-ukida-ogranicenja-za-hrvatske-radnike
Možda se drugi ne slažu s ovim, ali mi kao da pokušavamo preskočiti 2-3 faze razvoja i sa totalne neimaštine (pričam o običnim ljudima čiji tata-babe nisu stranački puleni) skočiti na neku varijantu Utopije. Nemoguće je, neodrživo je da mi nemamo ni industrijski sektor a da već štancamo po 10 HILJADA "grakademskih ađana" godišnje. Problem nije u ljudima koji studiraju ili ne - puno veći je problem što ne postoji strategija šta raditi s tim kadrom. Ko god šta mislio o privatnim/državnim fakultetima UNSA jeste najkvalitetnija u državi, međutim i ona je puna nepotizma, puna političkih smutnji, privatnih interesa i slično. Šta će nama ovoliko Filozofa(lingvista i ostalih katedri na filozofskom)??? Šta će nam ovoliko ljudi na FPN?? PMF i EFSA koji su zahtjevniji to nekako isfiltriraju opet, ali i oni su prenatrpani. Pa ETF koji je najzahtjevniji u BiH i na nekim predmetima ima i po 700 studenata sebi je dozvolio da ga može upisati ispodprosječan srednjoškolac radi 2000 KM godišnje
Bolje ce proci u zivotu oni koji ne upisu.Kako?Kontajte
Studiranje je izgubilo svoj smisao. Ne samo kod nas već i u svijetu, preskupo je a ne garantuje ti ništa, kockaš se sa životom, bolje taj novac da odneseš na rulet i okreneš, barem nećeš godinama zdravlje trosit na ucenje i opterecivanje mozga stvarima koje ti nikad nece trebat.
gdje si dupljak
odličan savjet, zamisli crnjaka studirati u beiha. ahihihih.