Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znate kad neko kaze "Mi kad odemo vani smo inteligentniji od drugih ljudi jer se mozemo bolje snaci i vise ucimo.." Nikad mi to nije bilo jasno, ako je tako sto nemamo neke institute neke papire / radove da se objavljuju sa Univerziteta kao kod drugih? Zato sto se nasa edukacija zasniva na ucenju napamet beskorisnih cinjenica, koje sutra kad dodjes na poso ne znas primijeniti i to je najgore, previse suhe teorije premalo konkretnog ucenja/rada
Studiranje je rijec koja znaci IZUCAVANJE kad smo mi sta izucavali na fakultetima? Studiram Master vani, ne moze se porediti sa nasim, nebo zemlja!
Glavni razlog je što nismo usavršavali naše predavace koji i danas dan misle da su pametniji od tesle. Popricaj 5 minuta s našim profesorima i sve će ti jasno biti, znači sve znaju. Još se koriste neke knjige iz 1960 godine koje ni u Kirgistanu se ne koriste.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
lol
@manki zar ikoga iznenađuje? Fenjeraši smo u svemu kao i po pameti. Samo što volimo umislit da smo neki qu.ac 😁
Artiljerijska priprema za rušenje UNSA i instaliranje samovoljne Direktorice KCUS-a. Kao veteran, znam da od 1960-ih nije bilo uspješnijeg rektora. Možda ljepšeg i/ili pametnijeg, ali djelotvornijeg - ne. U otežanim uvjetima tranzicije u integraciji UNSA i prelaska na trezorsko poslovanje, izvršeno je historijsko podmlađibvanje, povećane plaće nastavnog osoblja itd i tsl.
Konakovic ga dobro reformisa ahhahhha
.95% nasih sumarskih inzinjera kad zavrsi fakultet nezna razlikovati drvo od drveta u sumi...totalno se pogube....20 godina ih obicni sjekaci uce koje je koje drvo...vjerujte da svaki nas sjekac koji nema dana skole mnogo bolje pozna sumu od takozvanih inzinjera....to znam iz iskustva...a tako je u svakoj oblasti..nase skole su zastarile i ovako se ne uci u svijetu vec 60 godina...
Tako to biva kad se svaka kasaba "zakiti" s fakultetom! Neka je pao i treba! Toliko korupcije, podlosti, nemorala postoji na tom "uglednom" univerzitetu...Sve akademski građani, a ne znaju ni gramatički pravilno govoriti, a kamoli biti pedagozi i prenositi znanje. Sve se svodi na važnost onoga "JA", pa dalje i ne vide. Reforme obrazovnog sistema takođe su kumovale ovakvoj situaciji
Nije moguće!!!
Ma sve američko je najbolje na papiru. A sve se zasniva na uvezenoj pameti. Kad imaš neograničenu mogučnost štampanja novca da finansiraš uvoznu inteligenciju. Kladim se da veliki udjel u rangiranju univerziteta ima i uspjeh njihovih košarkaških i fudbalskih, gimnastičkih itd timova. Možeš biti glup ko top al ako si dobar sportista koledž ti da stipendiju.
Pa oni svoga prvaka u njihovoj tzv. fudbalskoj ligi NFL koji osvoji Super Bowl iliti prvaka lige, nazivaju svjetskim prvakom u fudbalu iako je to samo nacionalna liga.
Ukidanjem privatnih fakulteta i sankcionisanjem vlasnika, direktora i profesora na njima i pobeljšanjem kriterijuma za upis na državnim obrazovni sistem se može oporaviti. Dok je balvana koji završe privatne fakultete i uhljebe se ovde napretka nema!
Licno sam Napustio Geodetski fakultet u Sarajevu koji je u sastavu Gradjevinskog fakulteta jer sam osjetio da me zaglupljuju iako sam bio jedan od boljih i na prijemnom i na faxu a i u srednjoj skoli, pocevsi od bubanja napamet, iritantnih oprema, studenata koji prepisuju na bubice a profesori se prave slijepi, slupih gimnazijalki koje dodju u 3. godinu a nemaju pojma o osnovnim radovima instrumentima, kompjutera sa guzicama, stare geodetske opreme koja je vecinom u kvarnom stanju ...
takav pad ni dzumhur ne pamti
Molim izjavu seljančure Sebije, akademika sa kupljenom diplomom, stručnjaka preka svekra. Žena kojoj je najveće dostignuće u životu biti Alijina snaha, koja je dovela razbojnika Zahiragića da nam kroji sudbine. Odvratni paraziti koji nisu vrijedni ni mog tipkanja na tastaturi.
doslovno smo u svemu najgori!!
Skrijelj je kao mali sanjai da ce biti kapetan na belu ladju. I sad se trudi kao Sojic da uspije. Sta da covjek kaze na ovakav zlocin? Samo tojagu i tjerati bagru.
kako to unsa najbolji u BiH a nije medjunatodno priznat uvijek ave svoje favorizirate a malo bolje pogledajte stvarne cinjenice i nemojte lazirati rezultate svjetskih organizacija
Skrijelj nam se vraca u Gusinje!!!Znam nije lako, ali mora se!!!Ne ide ti brale da budes rektor!!!
Skrijelj ima laziran i falsifikovan finansijski izvjestaj.