{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitetu u Tuzli odobreno povećanje broj studenata

F
27.10.2011. u 13:24
0
3
Univerzitetu u Tuzli odobreno povećanje broj studenata
0
Univerzitetu u Tuzli odobreno povećanje broj studenata
Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na Prijedlog odluke Senata JU Univerzitet u Tuzli o povećanju broja studenata za upis u I godinu prvog ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2011./2012. godini.
Prema Odluci na Univerzitet u Tuzli predviđeno je povećanje za 170 studenata. Kada je u pitanju finansiranje iz budžeta Tuzlanskog kantona, na Filozofskom fakultetu predviđeno je povećanje za 20 studenata na odsjeku Predškolski odgoj i obrazovanje. Uz plaćanje školarine na istom odsjeku previđeno je i povećanje za 10, a na odsjeku Agronomija pri Prirodno-matematičkom fakultetu za 30 studenata. Priliku za vanredni studij dobit će i po minimalno 50 studenata na prvoj godini odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje i na nastavku obrazovanja na trećoj godini ovog odsjeka.

Također, na vanredni studij moći će se upisati još 60 studenata na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i to po 30 studenata na studijskim programima Sportski trener i Specijalne namjene. Također, Odlukom je predviđeno da ukoliko se na određeni fakultet, odnosno studijski program Univerziteta u Tuzli ne upiše najmanje 50 posto predviđenog broja studenata, na tom fakultetu odnosno studijskom programu, neće se organizovati studij u akademskoj 2011./2012. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: