Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevski Univerzitet samo diže kriterije i smanjuje prolaznost, a ustvari su kao institucija i predavači čista nula!
Čuj diže kriterije? Pa to je užasno!!!
a misliš, treba spuštat kriterije, pa se dobije "rješenje"
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Bravo Zenica, dobri smo.
Dobar, ali metode su sada napredovale
Bilo je i vrijeme :-)
Cestitam Univerzitetu u Zenici, prije svega na jedinstvu i postojanju zajednickih interesa. Ujedno ovo je jedna velika sramota i opomena Sarajevskom univerzitetu koji ima neko cudno ubjedjenje da najstariji znaci i najbolji. Nazalost, ne vidim da ce Sarajevski univerzitet uskoro proci kroz proces akreditacije s obzirom na nepostojanje jasne ideje i zajednistva na ionako prevelikom univerzitetu koji, jednako kao i drzava, grca u administrativnoj neorganizaciji a posjeduje prekobrojan administrativni kadar. Sto rece jedna prijateljica nedavno, tamo niko nista nece jer ne mora, zalosno i istinito!
Nisi u pravu. Univerzitet u Sarajevu je završio proces, još se samo čeka zvanična odluka Kantona Sarajevo, jer po zakonu Agencija ne izdaje akreditaciju nego samo preporuku nadležnom ministarstvu, a onda ministarstvo izdaje akreditaciju. http://hea.gov.ba/akreditacija_vsu/akreditovani/?id=5385
Vazno je da mi sad brojem i slovom imamo 70 % kadra na fakultetima koji nisu dana proveli na radnim pozicijama iz struke. Obavezno bi trebalo da se definise da minimalno moraju imati 15 godina rada u struci da se moze postati doktor. Ovako majmuni postaju doktori i pricaju o znanju iz knjiga iz 60 godina proslog stoljeca. Sramota, zato i imamo tako malo kadra da valja, sjecam se ispita kad me profesor nakon sto sam mu pojasnio kretanja ekonomije u svijetu lagano pitao za ekonomiju iz 1950 god i ekonomiste iz tog doba. Svaka cast jos je uvijek imao u ruci prvu knjigu izdatu na efsa i trazi da nabrojim sve od slova do slova. Na upit sta smo novo od njega naucili nije ga bilo stid reci da on to ne zna
Šta znači ovo akreditovati.Tačno mi dođe da upišem fakultet.....................
Kakve akreditacije kad nemamo profesora da valja.
UNSA je već akreditovan, nije tačno da je ovaj u Zenici prvi!
ima vise vrsta akreditacija...ovo je neka eksterna..
a travnik ?
ahhh pa sad...on je akreditovan odmah svojim postankom, jel...stanca diplomante ko' ovi u lutriji bingo listice ;)
Nastavlja se genecid nad Bosnjacima u smislu njihovog daljeg naucnog hendikepiranja na privatnim univerzitetima. O zalosti moja!
Pa radi se o javnom aa ne privatnom univerzitetu.
Ocel biti profesorica rajki radodajki?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ssst-prvi-akreditovani-univerzitet-u-bih/140620099 Vec ste objavili nesto slicno...
Cuj prvi akreditovani. Pogledajte malo stranicu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine: http://hea.gov.ba/akreditacija_vsu/Default.aspx Plaćen članak? PR?
Primjer lošeg novinarstva. Super je što je neki univerzitet nešto kao dobio. No, šta je ovo? Neka državna agencija za akreditaciju (to super zvuči, ali ne znači ništa). Države BiH? Šta to znači - ništa, trla baba lan da joj prođe dan. Ne potvrđuje kvalitetu, jer kako može biti objektivna akreditacija ako je sama Agencija nastala iz Zakona kojeg nismo imali donedavno (i koji je donešen kao gašenje političke vatre i da se ukloni višak apsurda kojih imamo), i koja u opisu posla treba da ima neko inspektorisanje. Ove konstrukcije rečenica, koje nas ne informišu ništa o Akterima, šta akreditacija znači, više mi zvuče kao da su naši univerziteti tek sa Agencijom postali. Kvalitet univerziteta mjeri se po broju međunarodnih akreditacija. Njih najviše ima Sarajevski Univerzitet (i to isključivo zato što se on razvijao egocentrično i sebično u odnosu na druge univerzitete).
Uostalom zenički Univerzitet NIJE PRVI akreditovani univerzitet.
slažem se, ovo je samo način da se dobro uhljebe akreditori, koji će sada dobijati pinku za svaku novu akreditaciju. samo je pitanje vremena kada će kiseljak i travnik dobiti iste akreditacije. u međuvremenu će članovi komisije značajno popraviti svoje imovne kartone.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da sam znao da ovako lako završiti fakultet, završio bih i srednju...
Na sajtu agencije su druge informacije: Lista akreditiranih visokoškolskih ustanova u BiH Visokoškolska ustanova Univerzitet u Istočnom Sarajevu Univerzitet u Banjoj Luci Univerzitet za poslovne studije Banja Luka Visoka škola „Banja Luka College“ Banja Luka Nezavisni univerzitet Banja Luka Komunikološki koledž "Kapa Fi" Banja Luka Univerzitet Sinergija Bijeljina University Sarajevo School of Science and Technology Visoka škola za uslužni biznis Istočno Sarajevo - Sokolac Univerzitet u Zenici Internacionalni univerzitet u Sarajevu Univerzitet u Sarajevu Internacionalni Burč univerzitet
ima vise vrsta akreditacija... ;) ovo je neka eksterna...