|

Univerzitet u Tuzli promovirao 1.100 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Tuzli promovirao 1.100 diplomanata i magistranata
1
Piše: M. H.
24.11.2015. u 12:44
13
komentara
1

dijeljenja
1/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/9 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Akademska zajednica BiH bogatija je za 1.100 diplomanta i magistranta. Univerzitet u Tuzli danas je svečano promovirao diplomante i magistrante
Ovo je druga dodjela diploma diplomantima i magistrantima koji su ih stekli tokom školske 2014/2015. godine, a UNTZ svečanu promociju organizuje 13. put.

Najnoviji ljekari i farmaceuti danas su položili Hipokratovu zakletvu, a svi profesori su svečanom zakletvom obećali da će svoj posao obavljati stručno i savjesno, dostojanstveno i s ljubavlju.

"Mi danas uoči Dana državnosti, velikog praznika države BiH, našim diplomantima, magistrantima, njihovim porodicama uručujemo 1.100 diploma", kazao je Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Dodao je da UNTZ na ovaj način pokazuje ispunjenje osnovne misije obrazovanja i izgradnje intelektualaca i profesionalaca koji se sa diplomama ovog univerziteta mogu ravnopravno uključiti u društveno-privredni život.

Naglasio je da je broj diploma udvostručen u odnosu na dodjelu prije pet godina udvostručen.

Poručio je diplomantima i magistrantima da s ponosom stoje pred cjelokupnom društvenom zajednicom, imajući u vidu kvalitet diploma koje su danas dobili, te ocijenio da su oni najbolje i najkvalitetnije što društvo ima.

"Danas svjedočimo nastavku visokog obrazovanja na UNTZ dugog gotovo pola stoljeća, oni koji su stekli diplome ranije, izgradili su našu privredu, zdravstveni sistem, kulturu, nauku, sport... a vi imate obavezu da to nastavite iako živimo u vremenu raznih kriza", istakao je Halilović.

Amri Meštrić iz Živinica danas je uručena diploma Medicinskog fakulteta.
Ona je optimistična i nada se da će posao u struci naći u svojoj domovini.

"Čast je za mene i moje roditelje da sam konačno dobila diplomu, nadam se da ću uskoro početi raditi, većina nas ljekara želimo ostati u BiH i pomagati na svom teritoriju, ali neki traže i bolju priliku“, izjavila je Amra.

Eldin Hadžić iz Banovića magistrirao je psihologiju, ali nije zaposlen u struci.
Nada se da će u budućnosti društvena zajednica prepoznati potrebu za angažmanom psihologa.

Tuzlanski Univerzitet ove godine iznjedrio je 2.000 diplomanata i magistranata koji će svoje mjesto tražiti na tržištu rada.

Univerzitet u Tuzli ove godine obilježava 39 godina rada i postojanja.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...