Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A GDJE SU NAUCNE USTANOVE IZ TRAVNIKA, ŠIROKOG BRIJEGA, KISELJAKA?
,a onaj u Lukavici...??
Današnji novinari ''napucaju'' naslov, a ne znaju da Webometrics ne testira "kvalitet" nastave i naučnoistraživačkog rada univerziteta, već WEB STRANICE samog univerziteta (broj posjeta). Imate pravo na IUT-u upišete fakultet za medije i komunikacije, pa naučite sve što vam je potrebno za posao, a ne da se iz dana u dan brukate sa vašim objavama. :) http://www.iu-travnik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1638%3Aiut-dobitnik-prestine-nagradeq-best-universityq-za-najbolji-univerzitet-na-prostoru-balkana&catid=18%3Ajavne-vijesti&Itemid=205&lang=ba - najbolji smo na balkanu!!! ;)
E moj Nedime, pozdrav iz Njemacke od diplomirane ekonomistice sarajevskog univerziteta koja radi u kladionici! Ovdje su "priznati" samo medicna, elektrotehnika i masinstvo. I to samo zbog hronicne nestasice radne snage. Diplome sa balkana se uopce ne cijene. Pretpostavlja se da je to sve kupljeno, da se radi u rusevinama i da svakako ne moras da ucis, jer lovom mozes da rijesis svaki svoj problem sto je i istina ;) Drustveni fakulteti (pravo, ekonomija) ne mogu se porediti sa njemackim vjeruj mi ni po kvalitetu ni po kvantitetu gradiva!
Gori od Ljubljane, Zagreba, Beorada, Maribora, Novog Sada, Nisa, Skoplja, Kragujevca. Dakle sarajevski univerzitet je jedan od najgorih u regiji. Bolji je samo od Podgorickog. I onda ce da nam rektor palamudi kako su odlicni u stvaranju novih kvalitetnih kadrova. Kakva stoka sve predaje na univerzitetu to je smijesno. Oni su dobri samo u poboljsanju broja fakultetski obrazovanih ljudi na birou i povecanja ukupnog broja nezaposlenih.
To su laž i podmetanja. Naše obrazovanje uvijek je bilo puno nolje od Zapadnog. Naši univerziteti i više škole su priznati svugdje u svijetu. Doktori medicinari svake vrste koji diplomiraju kod nas automatski su priznati evropski stručnjaci. A ove Webometrics analize su čista podmetanja u stilu svoj svoga da barem na internetu napravi kao-fol najboljim. Kakav Stanford, MIT i Harvard. Diplomci sa tih univerziteta ne znaju dva razlomka sabrati a kamoli nešto više.
a najvise imamo gradiva za ucenje....
koji klocovi. Cuj najbolji u svijetu. Uopce se ovdje ne testira "kvalitet" nastave i naucnoistrazivackog rada univerziteta, vec WEB STRANICE samog univerziteta. Blage veze nemate.
a listu kinezi pravili
Cudi me da je Tuzla tako lose rangirana, a i Banja Luka, niđe veze da je Zenica ispred njih
hahahahahhahahahahahhaahaha grohotom...
po belegijama smo drugi iza konga..
BiH DIPLOME MOZETE UPOTRJEBITI UMJESTO WC PAPIRA AKO SNJIMA IDETE NA ZAPAD.PROVJERENA INFORMACIJA
treba da su još na nižem mjestu,,,al zato ubjedljivo drže visoko Prvo mjesto po korupciji,,,čast čestitim profesorima al ima ih jako malo,,,al onih koji su korumpirani je jako puno,,,uništavaju nam mladost,,,ne do dragi Bog da moje dijete udje na taj univerzitet,,,Sarajevski univerzitet,,,FUUUJJJJJ
Da su se sjetili da je Zikrija Avdagić profesor na sarajevskom univerzitetu,bio bi medju prvih 100 garant,al zaboravio kompjuter zikriju,oca bosanske vještačke inteligencije
Dok je za realizaciju projekta osnovano novo udruženje pod nazivom "100 godina crnogorskog i Srpskog genocida nad Bosnjacima Balkana ", potpredsjednik udruženja Bošnjacka dijapsora u Svijetu je istakao da u okviru ovog projekta namjeravaju izgraditi jedan efikasan spomen-muzej. Presednik Bošnjacka je zatim rekao da bi Svijetska vlada i sva Bošnjacka udruženja u zemlji trebale podržati ovaj projekat. Kako se navodi u izvještajima, osim memorijalnog muzeja, u sklopu projekta biće otvoren i istraživački centar koji će baviti istraživanjem navoda o genocidu.
100 godina crnogorskog i Srpskog genocida nad Bosnjacima Balkana. Bošnjacka dijapsora u Svijetu je krenula u akciju kako bi na 100. godišnjicu navoda o Bošnjacki genocidu, u Evropi bio otvoren prvi muzej o takozvanom 'genocidu nad Bošnjaci '. Navodi se da će memorijalni muzej, koji će biti otvoren na lokaciji na kojoj je na kraju Prvog svjetskog rata potpisan Ugovor između Osmanskog carstva i Savezničkih država, biti dovršen do 2015. godine. Muzej će biti sagrađen u jugozapadnom dijelu Sarajevo. Presednik Bošnjacka je pak izjavio kako je upoznat sa projektom '100 godina crnogorskog i Srpskog genocida nad Bosnjacima Balkana ' i da ga podržava, tvrdeći da će isti dati veliki doprinos odnosima Bošnjacka i Svijeta