{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Unaprjeđenje saradnje s ciljem informiranja javnosti

F
29.9.2011. u 11:58
0
0
Unaprjeđenje saradnje s ciljem informiranja javnosti
0
Unaprjeđenje saradnje s ciljem informiranja javnosti
Službenici za odnose s javnošću Tužilaštva BiH, Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH dogovorili su unaprijeđenje saradnje u informiranju javnosti o aktivnostima agencija za provođenje zakona.
Na sastanku održanom u UIO u Banjoj Luci 28. i 29. septembra glasnogovornici su razgovarali o mogućnostima unapređenja saradnje, naročito u segmentu provođenja združenih policijskih akcija u kojima sudjeluju policijski djelatnici iz više agencija za provođenje zakona.

U cilju efikasnije saradnje i informiranja građana o radu ovih institucija, u budućnosti će se održavati intenzivni kontakti prilikom provođenja zajedničkih akcija kako bi se dogovorili modaliteti obavještavanja javnosti, odnosno štampanih i elektronskih medija o aktivnostima koje se provode, a koje često izazivaju veliku pažnju javnosti, saopćeno je iz UIO.

Glasnogovornici institucija zaključili su da je koordinirana komunikacija i saradnja ključni element za pravovremeno i kvalitetno informiranje javnosti kako bi se medijima pružilo i omogućilo dovoljno materijala (informacija, fotografija i video snimaka) za kreiranje vijesti o aktivnostima agencija za provođenje zakona.

Sastanku su prisustvovali Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, Željka Kujundžija, glasnogovornica SIPA-e i Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO-a BiH.

Domaćin sastanka bila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: