Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da ima interesa rijesilo bi se pitanje gladi u svijetu vrlo lako.
@drKvaternikKlobuk sve govori cinjenica da se puno trosi na oruzje, a malo na suzbijanje gladi. Bijeli covjek sam sebe i dalje smatra superiornijim, iako to vise ne izgovara glasno. Tuzna cinjenica koliko smo malo napredovali uz svo silno obrazovanje koje je vecini dostupno.
Svijet krade od njih rude za baterije a daje im malo milostinje u hrani
Da, i nije litij već kobalt ... Međutim, ključan dio u litijskim baterijama, posebice ovima s velikim brojem ciklusa punjenja i pražnjenja i velikim strujama punjenja i pražnjenja nije samo litij, već i kobalt, rijedak metal kojega je trenutno najveći svjetski proizvođač DR Kongo koji daje dvije trećine svjetske proizvodnje. Problem s Kongom je da u rudnicima nikla (s kojim je kobalt na Zemlji vezan) u Kongu rade uglavnom djeca-robovi, njih oko 40.000 prema zadnjim procjenama ...
@Opera Izvor Bug.hr: https://www.bug.hr/komentar/koliko-je-litij-u-litijskim-baterijama-problem-1309
Neka oni lijek za sidu i hranu i zastitu za dzukele uspostavljaju. Konjske face kao sabina cudic i segmedina srna su oredvodnice tog pokreta.
Na jednom dijelu zemlje se baca hrana nemilice a na drugom ljudi nemaju ni za obroka. Uzas
Bolesni kapitalizam..
@hrisi-avgi iskoristavanje i unistavanje je pocelo puno prije kapitalizma. Da li ste svjesni da je 50-ih godina jos uvijek postojao "zoloski vrt" s ljudima u pojedinim drzavama europe. Sta mislis od kud toliko crnaca u jednoj npr. Francuskoj? Novi imigrani? Kako da ne.
Jel zna iko kako se moze pomoci? Da li neko poznaje neku stranu organizaciju koja pomaze tim ljudima?
@Bosnomoja informiraj se kod World Vision.
Poslati hranu da prezive. I poslati masine,sjeme i strucnjake za poljeprivredu. Osbosobiti bunare i vodu da mogu navodnjavati zemlju obradivu.
@VenaCavaSuperior obozavam ljude koji vide samo povrsinu, kojima nikad ne pada na pamet zagrebati istu. Ma bravo, evo ti pet, sjedi.
Radje im kondome dijelite, obrok ko obrok nije dostatan dugorocno
@dikobraz to su cinjenice koje nikad nece uzeti u obzir onaj sto lako osudjuje. Robovlasnistvo ukljucujuci ljudske "zoloske vrtove" po europi i x drugi stvari da ne spominjemo. Sta je najgore, ipak pojedini imaju obraza osudjivati i prozivati. Pljuc.
A ako se sjećate članka od prije neki dan, Kongo i Džibuti su jedini ispod BIH po nezaposlenosti. Pa je li to sramota?
da nama nije dijaspore,pomrlo bi 90 % stanivnistva bih kao i oni
Jedno je statistička nezaposlenost a drugo realna. U BiH statistički pola stanovništva je nezaposleno. Realno možda 20 %, zbog jako jako velikog crnog tržišta odnosno rada na crno. Kako kaže vic, u bh. plata 500 KM, a troši 1500 KM. Odakle: ne zna ni on.
Bitno je da Pogba zarađuje tjednu placu od 180,000 funti i malo mu!!!
Samo da imam priliku za reset dugme nepravde u svijetu skocio bi na njega iz svemira....☹