Negativa(c) dana
0

Umjesto sretnog djetinjstva trenirani da kradu po svijetu

Sarajevo-x.com
Svjetske agencije objavile su rezultate zajedničke akcije francuske i italijanske policije koje su prekinule lanac trgovine djecom koja su iz naše zemlje odvođena u Pariz gdje su bili prisiljena da kradu. U akciji je uhapšeno ukupno 18 muškaraca, a među njima otac i dva sina koji su bili vođe operacije.

Dokaz je ovo postojanja organizovanog lanca trgovine ljudima iz naše zemlje, odnosno djece što bi nadležnim institucijama u našoj zemlji trebalo upaliti alarm i potaknuti ih na odlučnu akciju kako bi se ovakvi slučajevi sankcionisali i eventualni budući sasijekli u korijenu.

Djevojčice iz BiH dovodili u Pariz da kradu, tukli ih i silovali

Do tada će djeca iz naše zemlje, koja pripaduju najnižim slojevima društva i čije porodice grcaju u siromaštvu, krasti novčanike po evropskim metropolama gazdama koji beskrupulozno iskorištavaju tuđu nesreću zarad vlastitog luksuza?

Važno je spomenuti i da je policijska akcija došla u "nevakat", nakon odluke Vijeća Evrope o ukidanju viza građanima Bosne i Hercegovine. Postojanje i otkrivanje ovakvog lanca trgovine djecom i organizovanja krađa povod su nekim, ionako skeptičnim članicama EU, da izraze svoju bojazan o posljedicama uvođenja bezviznog režima građanima BiH.