|

Uhapšen građanin BiH dok je udarao trudnu djevojčicu

Uhapšen građanin BiH dok je udarao trudnu djevojčicu
0
S
SRNA
8.2.2011. u 21:55
56
komentara
0

dijeljenja
Uhapšen građanin BiH dok je udarao trudnu djevojčicu
U Parizu je uhapšen građanin BiH, osumnjičen da je jedan od šefova mreže "Hamidović" koja je držala djevojke koje su krale u metrou.
Četrdesotogodišnjak, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je na području Pariza dok je šutirao jednu 13-godišnju djevojčicu u drugom stanju, navela je policija i dodala da su zajedno s njim bile još četiri djevojčice od 12 do 14 godina.

U trenutku hapšenja, čovjek je imao najmanje 10.000 eura u gotovini, prenosi AFP.

Prema svjedočenju djevojčica, čovjek ih je tjerao da kradu, najviše u metrou, a novac je davao advokatu glavnog šefa mreže Fehimu Hamidoviću, uhapšenom u novembru.

Policija je krajem novembra saopštila da je poslije tri godine istrage uhapsila Hamidovića i raskrinkala njegovu mrežu. Djevojčice su morale dnevno da ukradu najmanje 300 eura.

Francuska televizija objavila je prošle sedmice da se u mreži džeparoša i sitnih kradljivaca u evropskim gradovima, čiji je organizator Fehim Hamidović, uglavnom nalaze djevojčice i djevojke sa prostora bivše Jugoslavije, čiji je tačan broj nemoguće utvrditi.

Sve djevojčice kažu da se prezivaju Hamidović. Neke od maloljetnih djevojčica su trudne iako reporteri nisu ustanovili prostituciju. Žive u jeftinim motelima uz auto-put smještene po tri u sobi koja košta oko 35 eura.

Djeca u ovoj mreži nisu nasilna, kradu samo novac, dok novčanike i dokumente odbace. Dio novca zadrže, ali se veći dio se šalje ekspresnom poštom.

S obzirom da je za slanje novca potrebna lična karta u mreži su i beskućnici sa francuskim dokumentima.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...