{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjesto generalnog, sutra štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologa u USK

19.11.2017. u 20:56
6
13
Umjesto generalnog, sutra štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologa u USK
6
Umjesto generalnog, sutra štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologa u USK
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako je bio najavljivan generalni štrajk, u svim zdravstvenim ustanovama u Unsko-sanskom kantonu sutra će biti održan polusatni štrajk upozorenja stomatologa i doktora medicine.
Kako su za Klix.ba istakli u Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije Unsko-sanskog kantona, polusatni štrajk upozorenja bit će održan u vremenu pauze u svim zdravstvenim ustanovama ovom kantonu.

"Vlada traži da se formira mirovno vijeće koje je preduslov da se održi generalni štrajk. S obzirom da to moramo po zakonu ispoštovati, sutra će u svim zdravstvenim ustanovama biti štrajk upozorenja kako bi sve kolege iskazale nezadovoljstvo i jedan vid protesta", rekao nam je Nedim Kurtagić, predsjednik Sindikata.

On ističe da su u Sindikatu smatrali da su već ispunili ovaj preduslov kako bi mogli stupiti u generalni štrajk, ali da u Vladi misle da je potrebno ponovo formirati mirovno vijeće.

"Zakon o štrajku predviđa formiranje mirovnog vijeća. Ukoliko se ne uspije doći do dogovora, onda se ide u generalni štrajk. Mi već imamo potpise gotovo svih kolega u zdravstvenim ustanovama. Preciznije, 110 kolega je potpisalo da će ići u generalni štrajk, ali ispoštovat ćemo ovo zasad", istakao je Kurtagić.

Ljekari i stomatolozi u Unsko-sanskom kantonu traže povećanje satnice sa 2,0 na 2,35, a iz Ministarstva zdravstva USK su im do sada ponudili satnicu od 2,14, koju u Sindikatu ne prihvataju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: