Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka se poslanici i vlada odreknu 100%, 6 mjeseci i više će se nakupiti, nego od jadnog naroda i poštenih poslodavaca uzimati još 5% uz katastrofalnih 70%, koje već plaćaju.
Da se ukinu kantoni bilo bi novaca za 100.000 hiljada nezaposlenih!!!
Baš se čudim..kako nam je ekonomija u ovako očajnom stanju, kada vidim samo koliko ekonomskih stručnjaka komentariše ovu vijest.
Premijeru uzimet 5% i od moje plate koju nemam, a trebala bi je imati.
Pa dobro Umihanicu, naplati od svojih prijatelja poslodavaca dugove za doprinose i eto novca za fond solidarnosti i za nova zaposljavanja. Sjedio si zajedno u klupi sa privrednicima u TK onima koji dugujo ogroman novac za PIO, Faruk Sirbegovic, Šabović GIPROM i drugi. Naplati njihove milione i onda cemo da se zaposljavamo, ne guli narod koji radi za 600 KM. Isto tako preispitaj na koje iznose su prijavljeni radnici u privatnom sektoru u TK, je li to puna plata ili minimalac (350,400 KM). Natjeraj te esperte, menadzere, privatnike da prijave radnike na pune iznose i da plaćaju te doprinose i eto novca.
E ovaj me stvarno izbacuje iz čarapa sa svojim Fondom solidarnosti! Mislila sam da ne može gore, sad vidim da može. Pa da sami smo sebi krivi što nemamo posla još i ovi jadni što ga i nadju i rade za bijedne pare treba da izdvajaju i za zapošljavanja ovo nije nikakovo rješenje. Ovaj ekonomije nije ni vidio a kamoli završio. On je pogriješio struku trebo je biti socijalni radnik. Ako nema boljih ideja neka se miče. Ovaj nema muda da udari po visokim platama političara, višku birokratije, o resursima koje ova zemlja ima da i ne pričam on pojma nema kako bi se to moglo iskoristiti. Ako ovaj ostane nama nema druge nego da se kupimo i da idemo iz ove države. Ovdje života nema za radnike i poštene ljude, nego samo za kriminalce i reketaše! Ljudi dajte probudite se! Zar je ovaj najbolje što imamo od stručnog kadra!!!
A vi cete se odreci koliko ... svi iznose planove ali realizacije bas i nema, a i kad je ima najvise to na svojim ledjima iznesu ponovo obicni gradjani ...
E kako su postali ofirni ljudi,sad pred izbore,sve moze,sve dogovaraju,predlazu,kako je to prepredeno,a sta im se moze,naviko je to 20 godina vodi istu politiku.
Evo vam 5 puta bolji prijedlog: Vecinu zemljista u vlasnistvu kantona okupit u cjeline i uredit kao poslovne zone. Aplicirajte za kredit kod Arapa ili ERB ili EIB i dobitcete ga sa grace periodom od 3-5 godina kako biste te poslovne zone infrastrukturno uredili. Ponudite investitorima zemljiste u takvim zonama za 1 KM po dulumu, i odrecite se svih taksi ali pod uvjetom da otvaraju proizvodne pogone a ne trzne centre. Naravno zemljiste dobija onaj ko ima bolje reference i i otvara vise radnih mjesta. I nemojte investitorima uzimati pinku nego im se klanjajte do zemlej i zavrsite im papire za 7 dana. Eto vam 50 hiljada radnih mjesta za 3 godine. Ako ne znate prepisite kako su to uradili u Gorazdu, Tesnju, Teslicu, Zepcu.
Ne treba, treba naplatiti dugove za poreze od Sabovica, Sirbegovica i jos sijaset strucnjaka koji su se motali oko vlade pokusavajuci da se ubace na neko mjesto.
Izbori, izbori, vidi se da ste blizu.
ako je ovo misljenje jednog premijera onda se trebaju pod hitno poceti paliti svijece u pomen privrede. idiotluk.!!
Pa zar ovaj nije dao ostavku!?
NEMA JARANE NIŠTA DOK SE NE PROMJENI SVIJEST GRAĐANA PA D APOČNU KUPOVATI SAMO DOMAĆE A NE SMEĆE IZ HRVATSKE I SRBIJE TEK ONDA ĆE PRIVREDA DOĆI SEBI - I BIĆE RADNIH MJESTA
Kada domaci proizvodjaci budu placali poreze biti ce i od toga fajde. KOliko je BH firmi koje ne placaju poreze. Kada budem gradio kucu unajmit cu firmu iz Hrvatske da radi.
Садака садаци , воле то Бошњаци :) Плачем од смијеха :)
Drago nam je što si se prestao smejati i počeo smijati...samo tako nastavi
nista ispod 20% ako ste stvarno uz narod nece vama sigurno faliti...