{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog

S
9.3.2011. u 14:32
8
27
Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog
8
Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog
Prilikom današnje posjete ambasador Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija Rami Rexhepi uputio je predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo Mirjani Malić iskrene čestitke povodom uspješnog formiranja vlasti, te zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.
"Makedonija i Bosna i Hercegovina su države koje su na sličan način pogođene svjetskom ekonomskom krizom, pa nam je stoga u zajedničkom interesu da razvijamo i produbljujemo saradnju u svim oblastima, posebno ekonomsku, koja je bazna za sve ostale. Naša ekonomska saradnja je poboljšana u posljednje vrijeme, ali želja nam je da ona bude još jača i intenzivnija", istakao je ovom prilikom ambasador Rexhepi.

Predsjedavajuća Malić je razgovarala sa ambasadorom o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima vlasti, ali i o poduzetim aktivnostima Skupštine i Vlade KS, te koracima koje ove institucije namjeravaju napraviti u svim oblastima, posebno u sferi ekonomskog razvoja.

"Možete računati na našu punu otvorenost i spremnost za saradnju kojom ćemo upotpuniti dosadašnje odnose između naših država. Godinama smo živjeli zajedno i zbog toga namjeravamo i želimo da pronađemo najbolje puteve saradnje, kako bi je podigli na najviši nivo. Kad ima dobre volje nađu se pravi načini da se ona ostvari s ciljem obostrane koristi za stanovnike jedne i druge države", naglasila je Malić.

Ambasador Rexhepi je najavio podnošenje zvaničnog zahtjeva za realizaciju inicijative o davanju imena pokojnog Toše Proeskog, velikog makedonskog muzičara i humanitarca, nekoj od ulica, parkova ili javnih ustanova u Kantonu Sarajevo.

"Imate moju punu podršku za realizaciju ove inicijative, i mišljenja sam da će ona bez problema biti prihvaćena u našoj Skupštini, jer je to možda i najbolji način da se odužimo pokojnom Proeskom za sve što je učinio za nas", kazala je Malić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: