{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog

S
9.3.2011. u 14:32
8
27
Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog
8
Ulici, parku ili ustanovi u KS dati ime pokojnog Toše Proeskog
Prilikom današnje posjete ambasador Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija Rami Rexhepi uputio je predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo Mirjani Malić iskrene čestitke povodom uspješnog formiranja vlasti, te zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.
"Makedonija i Bosna i Hercegovina su države koje su na sličan način pogođene svjetskom ekonomskom krizom, pa nam je stoga u zajedničkom interesu da razvijamo i produbljujemo saradnju u svim oblastima, posebno ekonomsku, koja je bazna za sve ostale. Naša ekonomska saradnja je poboljšana u posljednje vrijeme, ali želja nam je da ona bude još jača i intenzivnija", istakao je ovom prilikom ambasador Rexhepi.

Predsjedavajuća Malić je razgovarala sa ambasadorom o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima vlasti, ali i o poduzetim aktivnostima Skupštine i Vlade KS, te koracima koje ove institucije namjeravaju napraviti u svim oblastima, posebno u sferi ekonomskog razvoja.

"Možete računati na našu punu otvorenost i spremnost za saradnju kojom ćemo upotpuniti dosadašnje odnose između naših država. Godinama smo živjeli zajedno i zbog toga namjeravamo i želimo da pronađemo najbolje puteve saradnje, kako bi je podigli na najviši nivo. Kad ima dobre volje nađu se pravi načini da se ona ostvari s ciljem obostrane koristi za stanovnike jedne i druge države", naglasila je Malić.

Ambasador Rexhepi je najavio podnošenje zvaničnog zahtjeva za realizaciju inicijative o davanju imena pokojnog Toše Proeskog, velikog makedonskog muzičara i humanitarca, nekoj od ulica, parkova ili javnih ustanova u Kantonu Sarajevo.

"Imate moju punu podršku za realizaciju ove inicijative, i mišljenja sam da će ona bez problema biti prihvaćena u našoj Skupštini, jer je to možda i najbolji način da se odužimo pokojnom Proeskom za sve što je učinio za nas", kazala je Malić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: