|

Ambasador Velike Britanije posjetio Kanton Sarajevo

Ambasador Velike Britanije posjetio Kanton Sarajevo
0
F
FENA
22.2.2011. u 13:52
0
komentara
0

dijeljenja
Ambasador Velike Britanije posjetio Kanton Sarajevo
Ambasador Velike Britanije Michael Tatham uputio je prilikom današnje posjete premijeru Kantona Sarajevo Fikretu Musiću iskrene čestitke povodom uspješnog formiranja vlasti i njegovog imenovanja na mjesto premijera Kantona Sarajevo.
"Nadam se da će naša ambasada imati dobro saradnju s Vladom Kantona Sarajevo tokom vašeg četverogodišnjeg mandata, pa su nam upravo zbog toga interesantni vaši planovi i vizije ekonomskog razvoja", istakao je ambasador Tatham.

Premijer Musić je detaljno informirao ambasadora o poduzetim potezima Vlade KS-a, te koracima koje ova vlada namjerava napraviti u svim oblastima, posebno u sferi ekonomskog razvoja.

"U ovoj godini namjera nam je da stabiliziramo budžet, maksimalno štedimo i tako ostvarimo smanjenje javne potrošnje, a sve pod uslovom da se to ne odnosi na pad životnog standarda našeg stanovništva. Cilj nam je, zatim, stvoriti ambijent za uspješna ulaganja inostranog kapitala, s kojim na partnerskoj osnovi i uz našu maksimalnu podršku namjeravamo podići nivo ekonomskog razvoja, te osigurati sigurno punjenje narednih budžeta KS-a", najavio je premijer Musić.

Bilo je riječi i o realizaciji dogovorenih EBRD kredita za sanaciju komunalne i saobraćajne infrastrukture, te o planovima vezanim za traženje novih finansijskih sredstava kod Evropske investicijske banke, čiji su uvjeti kreditiranja znatno povoljniji. Najavljeno je i skoro usvajanje zakona o javno-privatnom partnerstvu i izmjene i dopune kantonalnog Zakona o koncesijama.

"Kanton Sarajevo će naći bolje osmišljene puteve razvoja i napretka, te i u ovom smislu biti pozitivan primjer ostalim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini", naglasio je premijer Musić, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.