Kebo u posjeti Musiću
0

FOTO / "Kanton Sarajevo će biti solidaran, a ne oštećen i neravnopravan"

Sarajevo-x.com
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetio je danas premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musić izražavajući mu čestitke na imenovanju i uspješnom formiranju vlasti u Kantonu.

"Došao sam kao stanovnik Sarajeva i kao jedan od bivših guvernera Kantona da iskažem svoje povjerenje novoj sarajevskoj vlasti, da vam dam podršku u poslu koji je pred vama, da pronađete način kako da prebrodite trenutne probleme i napravite vidljive iskorake u svim segmenima, u obrazovanju, zdravstvu, zaštiti životne sredine, u otvaranju novog investicionog ciklusa u Sarajevu. Problem sarajevske zaobilaznice je prvi naš zajednički ispit, želim da se vrati povjerenje građana i da nađemo načina da domaće firme uključimo u nastavak izgradnje", rekao je potpredsjednik Kebo. On je posebno naglasio potrebu uspostave dobrih odnosa Kantona Sarajevo i drugih kantona, naglašavajući važnost susreta i razgovora, jer gradnja ispravne percepcije svake sredine u BiH sužava prostor nerazumijevanju i predrasudama.

Premijer Fikret Musić se posebno zahvalio potpredsjedniku Kebi na njegovoj aktivnoj ulozi u stvaranju uspješnog političkog partnerstva trenutne vlasti u Kantonu Sarajevo. Pokazalo se da je to tako prvo formiranje Skupštine i Vlade KS, kroz brzo utvrđivanje nacrta budžeta za ovu godinu te kroz sjednice Vlade i zaključke koji su doneseni. Posebno se osvrnuo na narušeno finansijsko stanje koje je zatečeno u Kantonu.

"U posljednjih pet godina, po osnovu federalnih zakona, Kanton Sarajevo bilježi pad prihoda do 50 miliona KM svake godine. To građani Kantona itekako osjete. Smatramo da u ovakvoj raspodjeli Kantona Sarajevo nije ravnopravan. Kanton Sarajevo će uvijek biti solidaran, ali ne da bude oštećen i neravnopravan", istakao je premijer Musić, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo