|

Ulice Srebrenice ponovo puste, građani čekaju bolje sutra

Ulice Srebrenice ponovo puste, građani čekaju bolje sutra
48
Piše: S. H.
12.11.2015. u 19:30
115
komentara
48

dijeljenja
1/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
8/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
9/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Prethodna dva dana Srebrenica je bila mjesto važnih dešavanja i dogovora koji su obećali bolju budućnost. Završena je investiciono-razvojna konferencija, a nakon što su zvanice, investitori i novinari napustili ovaj grad, Srebrenica se vraća na svoj ustaljeni ritam.
Velike sigurnosne mjere koje su poduzete u cilju osiguranja bezbjednosti učesnika, donekle su poremetili mir koji je inače prisutan u Srebrenici. Građani su često negodovali zbog određenih vanrednih mjera koje su nametnute. Prvog dana konferencije ni škole nisu radile, a uži centar grada bio je u potpunosti blokiran.

Na visokim zgradama i obližnjim brdima situaciju su nadgledali specijalci i policija. Po prvi put Srebrenica je bila mjesto važnih dešavanja a da to nije 11. juli. Mnogo toga je obećano i predloženo, a građani kažu da ne vjeruju obećanjima dok se ne počnu ostvarivati.

Ipak, svi na neki način potajno očekuju da bi se stavljanjem u funkciju banje Guber stvari mogle pokrenuti nabolje. Nakon duge pauze u izgradnji objekata, radnici su ponovo na gradilištu izvorišta banje Guber. Već od naredne godine najavljeno je otvaranje oko 250 novih radnih mjesta.

I dok obećanja ne postanu stvarnost Srebreničani se već od večeras vraćaju svom ustaljenom ritmu. Puste ulice, mir i tišina, u iščekivanju boljih dana.
Prijavi grešku


Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...