{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulice Srebrenice ponovo puste, građani čekaju bolje sutra

12.11.2015. u 19:30
48
115
Ulice Srebrenice ponovo puste, građani čekaju bolje sutra
48
Prethodna dva dana Srebrenica je bila mjesto važnih dešavanja i dogovora koji su obećali bolju budućnost. Završena je investiciono-razvojna konferencija, a nakon što su zvanice, investitori i novinari napustili ovaj grad, Srebrenica se vraća na svoj ustaljeni ritam.
Velike sigurnosne mjere koje su poduzete u cilju osiguranja bezbjednosti učesnika, donekle su poremetili mir koji je inače prisutan u Srebrenici. Građani su često negodovali zbog određenih vanrednih mjera koje su nametnute. Prvog dana konferencije ni škole nisu radile, a uži centar grada bio je u potpunosti blokiran.

Na visokim zgradama i obližnjim brdima situaciju su nadgledali specijalci i policija. Po prvi put Srebrenica je bila mjesto važnih dešavanja a da to nije 11. juli. Mnogo toga je obećano i predloženo, a građani kažu da ne vjeruju obećanjima dok se ne počnu ostvarivati.

Ipak, svi na neki način potajno očekuju da bi se stavljanjem u funkciju banje Guber stvari mogle pokrenuti nabolje. Nakon duge pauze u izgradnji objekata, radnici su ponovo na gradilištu izvorišta banje Guber. Već od naredne godine najavljeno je otvaranje oko 250 novih radnih mjesta.

I dok obećanja ne postanu stvarnost Srebreničani se već od večeras vraćaju svom ustaljenom ritmu. Puste ulice, mir i tišina, u iščekivanju boljih dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: