Sastanak u Vladi KS
0

Ukoliko ugovori budu nevažeći slijedi uklanjanje nelegalnih taksista

Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo danas će prema Kantonalnom Tužilaštvu uputiti na mišljenje i ocjenu legalnosti Ugovore o pružanju usluga rent-a-car-a, te će odmah po dobijanju stava ove insitucije, ukoliko budu potvrđeni navodi o nelegalnosti i nevaženju ovih ugovora, zajedno sa nadležnom inspekacijom početi uklanjati nelegalne taksista sa ulica Kantona, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Odluka je donesena danas na sastanku premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića i ministra saobraćaja u Vladi Kantona Jusufa Bubice sa predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, Općinskog suda Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povod sastanku bili su sve jači protesti i upozoravanja da rent-a-car vozila koja obavljaju taksi djelatnost rade nelegalno i da ugovori koji im to omogućavaju nisu u skladu sa propisima i uslovima obavaljanja pružanja taksi usluga. Upravo zato se zatražio i zvaničan stav Tužilaštva KS o tim ugovorima, nakon čega će biti poduzete sve potrebne radnje kako bi ova oblast bila zaštićena od protuzakonitog djelovanja, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

"U potpunosti smo spremni da, ukoliko Tužilaštvo KS potvrdi naše sumnje o nelegalnosti Ugovora o pružanju usluga rent-a-car-a, taksi djelatnost vratimo u zakonske okvire. Nadamo se da nećemo dugo čekati na odgovor Tužilaštva", naglasio je ministar Bubica nakon današnjeg sastanka u Kantonu Sarajevo.