|

Uklonjene snježne lavine na putu Gacko - Tjentište

Uklonjene snježne lavine na putu Gacko - Tjentište
0
S
SRNA
18.2.2012. u 15:56
0
komentara
0

dijeljenja
Uklonjene snježne lavine na putu Gacko - Tjentište Foto: Arhiv
Na magistralnom putu Gacko - Tjentište, u rejonu Suve, uklonjene su snježne lavine sa kolovoza i put je prohodan, ali još postoji opasnost od obrušavanja snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj se i dalje odvija usporeno i otežano na putevima u Hercegovini i jugoistočnim krajevima RS-a. U nižim predjelima kolovozi su većim dijelom mokri, dok u višim predjelima ima mjestimično ugaženog snijega i poledice. Teretnim vozilima sa prikolicom dozvoljen je saobraćaj preko prevoja Han Pogled /Vlasenica - Han Pijesak/ i preko Romanija /Sokolac - Rogatica/, ali uz upotrebu lanaca.

Na magistralnom putu Nevesinje - Mostar u funkciji su obje trake, a na dionici Nevesinje - Gacko u funkciji je jedna traka i radi se na proširenju kolovoza. Na magistralnom putu Trnovo - Brod na Drini učestale su lavine, a na prevojima ima i smetova, pa se saobraćaj odvija otežano, jednom trakom.

Za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Hum, sa crnogorske strane. Granični prelazi Klobuk i Deleuša, prohodni su iz Republike Srpske, ali je saobraćanje putničkih vozila na crnogorskoj strani otežano. Na ostalim graničnim prelazima saobraća se bez dužih zastoja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.