BiH
0

Uklonjena minobacačka mina pronađena u sarajevskom naselju Mojmilo

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici tima za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) danas su uklonili minobacačku minu pronađenu jučer u sarajevskom naselju Mojmilo, u općini Novi Grad.

Do dolaska tima za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, lice mjesta su osiguravali pripadnici Policijske uprave Novi Grad, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Pronađena i uklonjena minobacačka mina bit će uništena sa sredstvima pronađenim u okviru redovnih poslova uklanjanja NUS-a, na poligonu za uništavanje.

Na području Kantona Sarajevo je od početka 2013. godine tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite realizovao je 307 zadataka, pri čemu je uklonjeno 4.140 komada različitog tipa NUS-a.

Federalna uprave civilne zaštite, i ovim putem, apeluje na građane da ne diraju neeksplodirana ubojna sredstva prilikom pronalaska ili uočavanja, već da to odmah prijave kantonalnom operativnom centru civilne zaštite Sarajevo na broj 121 ili najbližoj policijskoj upravi.