Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
APEL ZA UKIDANJE DEVETOGODISNJEG SKOLOVANJA!
prvo su trebali donjeti zakon o jedinstvenim udzenicima i sprovesti ga u cijelosti a ne da za jedan predmet imas 18autora pa koji vise odgovara kojem profesoru nastavniku
Jedan sitan detalj.......ocjenjivanje i samo ocjenjivanje.....dijete u 4. razredu ima po polugodištu po 12 ocjena iz mat, okoline i bosanskog......možda i 13.....samo se ocjenjuju.....ma jedan sveobuhvatan užas i nered!
To je nažalost jedina "reforma" obrazovanja.....Što se ne ukinu interne evaluacije kao i eksterne u 3. i 6. razredu????....A devetogodišnje obrazovanje.......??? Jadna naša djeca koja pod pritiskom, što je po njima dobro, moraju da uče...ma ja ....pod pritiskom ispadamo bolji stručnjaci.....
Ministrice hoces li dati odgovor zasto skole rade kako im kurcu ceif? Neke su subotu radile neke ne, drugi dan Bajrama nekim skklama skracena nastava nekima ne. U subotu nije radila skola od MINISTRICE cengic vila1. Sve skole zavrdile u srijedu samo MINISTRICE u petak. ODGOVORITE NS OVO ZASTO,?
OS Cengic Vila 1 je nadoknadila casove e-learningom u decembru (koji su se tu subotu nadoknadjivali)
Ministrice kurvo ohrndana
Osmoljetka da traje deset godina, to bi onda bila prava reforma skolstva
Meni je iskreno glupo to što se donose neki zakoni po kantonima. Pa nije to država alooo
Kad Zeljo igra treba proglasiti neradni dan u kantonu Sarajevo
Ne slave Uskrs, sto ce rasput. U HR imaju 3-4 dana.
samo kod nas ne produkativan u svi zemljama je normalno da djeca malo odmore,ukinite im i zimski raspust pa sve u komadu neka odrade ko masine.
Proljetni raspust je realno bio uveden samo zbog nastavnika. Kad vidiš koliko djeca (ne)znaju, plate su im i veće nego što trebaju biti. Važno je da se sada i oni tobože bave nekim projektima, udruženjima, konferencijama, modernizacijaciji roditeljskih sastanaka. A najmanje nastavom.
Zahvaljujući prethodnom ministru Elviru, obrazovanje nam je prepuno budalaština - naravno, powered by SDA.
izborili se neradnici za duzi ljetni godisnji. skontali da ne mogu bas najbolje iskoristiti proljetni, ruzno vrijeme za otici na more
@prt Da znaš čitati s razumijevanjem, pročitao bi zakon o godišnjem odmoru. Da znaš računati, znao bi izračunati koliko to prosvjetni radnik zaista ima godišnjeg odmora. Ali, nisi ti kriv što si neuk, a dočep'o se interneta. Vidiš da računar i internet nisu garant znanju i obrazovanju. Knjiga je zakon.
Kažu da je Riđobra-GADi trenutnu u Istanbulu na obilježvanju treće godišnjice pokušaja prevrata i uspostavljanja demokratke vlasti u Turskoj.