Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nebi bio problem visoka plata, da je ona rezultat dobrog stanja u BiH. Nek ministri i zastupnici u skupstinama imaju npr. duplo veca primanja od prosjecnog gradjanina BiH, to su 2 prosjecne plate, znaci cca 1 700 KM, pa nek se onda bore da ta prosjecna plata bude 1 500 KM, da bi i oni dosli na nekih 3 000 KM, sto u prosjeku sada primaju i onda nam je svima bolje. I to uvesti na svim nivoima vlasti.
Nakon ukidanja pausala, trebaju potpuno drugacije postaviti izracun plata - recimo jedna i po, dvije ili MAX dvije i po PROSJECNE plate na nivou Federacije ili u krajnjem slucaju Kantona Sa. Kakvih crnih 2,5 do 3,5 HILJADE KM ?!? Pa mnogi vrsni INZINJERI ne radadjuju toliko!
E sad kad su se obogatili, pojedinci bi mogli da vrate isplaćene paušale prethodnih mjeseci, godina, decenija... ;)
Tu ih dobar dio i pozira samo zbog pausala.
Kako ce jadni do prvog izdrzati. Govn a
Damir Niksic najvece razocarenje to je taj sto prije izbora se bori za socijalnu pravdu a kad sjedne u fotelju onda misli samo na sebe....Dokazao si da si isti kao i svi drugi...
ja ne znam ko da ljudi moraju biti poslanici, ako mislite da mozete bolje spakujte se i u privatni sektor! a ne otimati narodu crno ispod nokata! u Bingu je plata ko vas pausal
Postoji li ikakav profesionalizam u ovom poslu ili može laprdati ko šta hoće?
Koliko je to bez obraza , građani vam nemaju za osnovne ljudske potrebe oni se za svoje prkno bore
ZASTUPNICI : Samo u Sarajevu u NARODNIM KUHINJAMA se podjeli 120.000 obroka DNEVNO !!! Dajte PAUŠAL u NARODNU KUHINJU i sve vam je OPROŠTENO !!!
Pa Dino se nakon 15 godina sjetio da kaze da mu je golema plata podsjetio me na Spirica...
Giganti koje ste vi u zvijezde dizali, Dino, Forto i kompanija
ugrozeni radnici.. nece vise imat za kavijar...
Hahahahahaah dinu bi bilo SRAM, a da Dino tek usao u politiku i kanton. Pa gnjido jedna koliko si do sada uzimao, tebe bi bilo stid. Pa i ti si sjedio u tim klupama i sakom uzimao a sad te stid. Cccc fuj
Sta se do sad cekalo ? Pitao sam se od prvog dana potpisivanja Dejtona kao moze biti ime entiteta "Republika Srpska" ako su tri konstitutivna naroda u oba entitetu i u drzavi BIH. Ima jos puno slucajeva nesaglasnosti sa ustavom entita ili drzave kao sto je dan opstine po vjerskom prazniku u Prozoru i jos nekim opstinama.