Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo je i krajnje vrijeme da do ovoga dođe! Bravo Mašiću!
Konacno!!!!!!!!!!!!! Svaka cast ministre Masicu, ovi do sada nisu zeljeli da ukinu ove sramotne skole jer im je to tako odgovaralo... Napokon neko ko razumije da je to krajnje primitivna podjela. Sretnoo!!!!!!!!!!!
Bila je sramota da je i do sada postojalo-2 škole pod jednim krovom-. Dijeliti djecu po nacionalnosti na pragu života, gdje nisu otrovani ničim, samo željni da stiču znanje, drugove, igraju se, a imena da im služe za oslovljavanje, ne za mržnju, prezir, odvojene hodnike i učionice, a isto godina imaju, u istu školu idu, isto gradivo uče, a ne smiju sjesti zajedno u klupu, ne smiju se sresti. To nikada i niko ne smije više ponoviti. Idemo zajedno za bolje sutra!
da mogu napraviti nesto al se grdno varaju.o ovj temi se moze pisati danima ali evo samo par cinjenica pocevsi od tkz dvije skole pod jednim krovom kao prvo zasto se to samo dogodilo gdje su hrvati vecina a ne bosnjaci e pa zato sto da bosnjaci imaju veca prava kao manjine nego hrvati kao vecina a samo da se zapitate zasto djeca hrvata povratnika u vares,kakanj konjic itd nemaju dvije skole pod jednim krovom e pa zato da budu asimilirani i majorizirani a svaki dan se kuka u stocu i capljini kako su bosnjaci majorizirani pa svaki covjek koji hoce normalno da misle reci ce da su bosnjaci u stocu i capljini kao kraljevi pa oni mogu da uce ono sto zele i sto hoce a djeca hrvati u varesu,kaknju i ostalim sredinama gdje su u manjini niko ih i ne pita sta zele uciti nego moraju da uce bosnjacki jezik po planu i programu nekakvom federalnom pa budimo realni ako imamo trunke mozga koje tu majoriziran s tim da naravno ne treba bosnjcima u stocu braniti da uce bonjacki jezik naprotiv
klasicno mazanje ociju pred izbore .....ok sad ce pola vas da me napadne i da kaze kako sam ja samo jedan od onih kojima nikad nista ne valja .......ali ovo oko skola je cirkus samo takav ......samo neka mi objasni neko jednu konkretnu stvar: kako ce se odrzavati nastava ,koliki ce to udzbenik da bude ,hoce li nastavnik morati jednom uceniku reci cimbenik drugome faktor ...i koliko bi trebao jedan skolski cas da traje da bi se lekcija objasnila na hrvatskom srpskom i bosanskom ...mislim hiljadu pitanja nigdje odgovora....ali hajde ,barem imamo deset novih km autoputa...samo mi je zao zemlje bosanske sto nas mora ovakve na sebi nositi
Vidi kravatica drečavih rodila majka mufljuze.
Ovaj sdp je humor živi, pa evo primjer: uveli su kulturu zajednicu ali samo kod naivnih Bošnjaka u Sarajevu i Zenici, a šta je sa Srednjo-bosanskim kantonom i dalje, da ne govorim o rs-u, smiješno i žalosno, tako isto rade i sa ovim krovovima, pa Hrvati su navikli i bez krovova, ne treba njima krov, daće ga bošnjačkoj djeci, ali oni neće s nama !!! Oni će nama ukinuti Bosanski jezik, a naturiti Srpsko-Hrvatski, hajvani su to !!!
Muslimanci, ne ložite se bezveze. Mašić nema nikakve ovlasti u obrazovanju, jer su tu nadležne županije. Znači, priča vam priču pred izbore. Na vama je odlučiti dati povjerenje SDPu ili ne.
DJE vam JE CLANAK O KULIN BANAU VELIKOM BOSNJAKU S BIBLIJSKIM RJECIMA STOKO PEKISNA BEZ IDENTITETA UCITE DJECU KATASTROFMA DA BUDU JOS VECA KATASTROVA OD PRLOZENOG EKSPLOZIJA VAM NE GINE opasajte se bombama dok je vrijeme i U SEHITE !!! KOJI CE VAM Q SKOLA IONAKO U PRAZNU SLAMU NE IDE NISTA SEM VICEVI O SULJI I MUJI MANJE SKOLE MANJE VICEVA.
DOBAR DA NEKAŽEMO VRLO DOBAR PRVI KORAK U OBJEDINJAVANJU DVIJE ŠKOLE POD JEDNIM KROVOM ŠTO IMAMO U NAŠEM GRADU .PREDLOG VETERANMA BIH SAMO FINANCIRATI JEDAN MENANĐMENT U ŠKOLAMA I ETO USPJEHA ZA DRUGI I TREČI KORAK .JOB-UNIJA VETERANA SBK SA SJEDIŠTEM U GORNJEM VAKUFU-USKOPLJU .
Šta će na ovo reći OSCE, koji je uveo 2 skole pod jednim krovom...
Preporuka...Cilj je...Koji bi trebao...Ovo mi ne liči na brzo rješavanje problema!
daj boze da ustase to dozvole
Ne kontam,koji ce se sad jezik uciti?
....\'\'ministri obrazovanja Zeničko-dobojskog, Unsko-sanskog i Sarajevskog kantona\'\'... nesto mi ovo nije OK, nema ministara iz kantona gdje postoje \'\'dvije skole pod jednim krovom\'\', tako da cisto sumnjam da ce biti nesto od ovoga. Al\' vidjecemo sta ce da bude .
I u Mostaru nema tih problema uči se po Hrvatskom programu i živio... Probleme stvara samo Bosna! Kao i uvijek Hercegovina i RS su što se toga tiče 5 godina ispred Bosne
Dobar pred izborni trik, kada u Stocu napravite gospodine ministre multietnčka odjeljenja vjerovati ću u vašu priču.Nezaboravite da je i mostarska gimnazija dvije škole pod jednim krovom,sa dva različita nastavna programa, bošnjačka i hrvatska djeca samo se u hodniku slučajno sretaju. Za širu javnost ovo je jedna škola.