{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIOBiH: Oduzeto 205 kilograma duhana

F
30.6.2015. u 14:39
0
8
UIOBiH: Oduzeto 205 kilograma duhana
0
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u Regonalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 205 kilograma duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama.


Iz UIO pojašnjavaju da je, u zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijske stanice Olovo, od jedne osobe privremeno oduzeto 166 kg rezanog duhana zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom kontrole saobraćaja zaustavljeno je vozilo u kojem je pronađen rezani duhan koji nije bio obilježen akciznim markicama u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH.Iz UIO napominju da će protiv osobe kod koje je pronađen duhan biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, u zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, CJB Doboj, Policijska stanica Šamac, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda privremeno je oduzeto 39 kg sitno sjeckanog duhana.

Naime, prilikom redovne kontrole saobraćaja, nakon zaustavljanja na području općine Šamac, utvrđeno je da se kod jedne osobe u vozilu, između ostalog, nalazi 39 kg sitno sjeckanog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama.

Protiv navedene osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: