{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO najavio tužbu protiv Aleksandre Pandurević

S
10.3.2015. u 15:48
7
28
UIO najavio tužbu protiv Aleksandre Pandurević
7
UIO najavio tužbu protiv Aleksandre Pandurević
Aleksandra Pandurević (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH saopštila je da će podnijeti tužbu protiv poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandre Pandurević zbog, kako navode, neistina, paušalnih izjava i neprovjerenih informacija iznošenih u javnost u vezi sa izgradnjom novog graničnog prelaza Gradiška.
U UIO tvrde da Pandurevićeva izjavom da "je očigledno da je ranije uspostavljena pljačka preko UIO i nakon odlaska direktora Kemala Čauševića nastavljena i da su njeni akteri isti, ali da se samo promijenio direktor" želi da diskredituje ugled Uprave i da minimizira njen rad njenim predstavljanjem kao kriminogene institucije.

Smišljenim korištenjem UIO u svrhu svakodnevnih političkih sukoba između pripadnika različitih političkih partija, kao i za ličnu promociju poslanika nanose se nesagledive štetne posljedice i narušava ugled Uprave i njenih zaposlenih, što za posljedicu može imati negativan uticaj na rezultate njenog rada, saopšteno je iz UIO.

U Upravi navode da su sve do sada provedene radnje u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza Gradiška preduzimane u skladu sa Odlukom Vijeća ministara BiH o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima za period od 2012. do 2017. godine.

Po ovom osnovu u 2012. godini za izgradnju graničnog prelaza Gradiška odobreno je ukupno 9,2 miliona KM, u 2015. dodatnih pet miliona, u 2016. takođe pet i 2017. godini 5,8 miliona KM.

Odobrena sredstva se usvajaju u okviru budžeta UIO za godine na koje se odnose i prolaze kroz parlamentarnu proceduru, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama proveden je postupak za provođenje prve faze za izgradnju graničnog prelaza Gradiška i izabran je najpovoljniji ponuđač.

U UIO ističu da su u svim do sada provedenim aktivnostima postupali u skladu sa zakonom utvrđenom nadležnošću i odlukom Vijeća ministara BiH, te da su u ovom slučaju napadi usmjereni na UIO potpuno neosnovani i tendenciozni, zbog čega će preduzeti radnje za zaštitu svog ugleda pred nadležnim pravosudnim institucijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: