UIO BiH: Oduzeto 116 komada parfema poznatih marki

F
FENA
20.11.2015. u 15:54
0
6
UIO BiH: Oduzeto 116 komada parfema poznatih marki
0
UIO BiH: Oduzeto 116 komada parfema poznatih marki
Detaljnim pregledom autobusa koji je ulazio u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Orašje pronađeno je i privremeno oduzeto 116 komada parfema poznatih svjetkih marki, koje je osoba iz Tuzle pokušala da prokrijumčari u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.
Parfemi su bili u skrivenom odjeljku autobusa, a u vlasništvu pravnog subjekta iz Tuzle, a otkriveni su pomoću specijalističke opreme koju je službenicima UIO donirala Vlada SAD-a putm EXBS programa.

Oprema omogućuje dubinski pregled vozila, te se lako mogu otkriti posebno urađena mjesta u vozilima koja služe za šverc robe, podjseća se u saopćenju UIO.Tako su i otkriveni parfemi i toaletne vode poznatih svjetskih marki Lancome, Paco Rabbane, Bvlgari, Cerruti 1881, u ukupnoj količini od 116 komada, koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje.

Ovlašteni službenici UIO u saradnji s carinskim službenicima na graničnom prijelazu Orašje podnijet će prekršajnu prijavu protiv pravnog subjekta i vozača nadležnom Općinskom sudu u Orašju.

Također, na graničnom prijelazu Pavlovića most, u Bosnu i Hercegovinu je iz Republike Srbije ušlo putničko motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Srbije s inicijalima Z.J., koji je pokušao prokrijumčariti orah i lješnjake u jezgri.Roba je bila sakrivena u prtljažniku vozila, a radilo se o 105 kg oraha i 6,5 kg lješnjaka.

Pošto se radilo o stranom državljaninu, priveden je dežurnom sudiji nadležnog Osnovnog suda u Bijeljini – Odjeljenju za prekršaje, koji je državljaninu Srbije izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 KM i izrekao zaštitnu mjeru oduzimanja robe.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: