Prodaja droge
46

Uhapšenima u akciji "Treska" produžen pritvor za dva mjeseca

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud Sarajevo je na prijedlog Tužilaštva KS produžio pritvor za dva mjeseca osobama uhapšenim u akciji "Treska" koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i prodaju opojnih droga.

U okviru ove akcije uhapšeno je 13 osoba, od kojih je jednoj (Elvira Tahirović) određen kućni pritvor jer je majka jednomjesečne bebe.

Pritvor je produžen Mirzi Tantuli (1991.), Vedranu Janjiću (1989.), Ameru Muratoviću (1997.), Vedadu Višnjiću (1991.), Mireli Batuši (1988.), Dini Hasetu (1995.), Edinu Mekiću (1980.), Adisu Bučanu (1983.), Elviru Podrugu (1974.), Senadu Pendeku (1988.) i Hajri Beganoviću (1964.).

Sumnjiče da su kao pripadnici organizirane grupe nabavljali, prepakivali i prodavali kanabis i speed. Tantula se sumnjiči da je bio vođa ove grupe te da je on nabavljao opojne droge i uz pomoć ostalih osumnjičenih prodavao. S nevjenčanom suprugom Elvirom je navodno čuvao i prepakivao drogu za prodaju.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utječu na svjedoke, prikrivaju dokaze kao i zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela. Pritvor im je određen do 15. decembra ili nove odluke Kantonalnog suda Sarajevo.