Prodaja droge
16

Akcija "Treska": Elvira Tahirović iz KPZ-a prebačena u kućni pritvor zbog jednomjesečne bebe

Klix.ba
S ročišta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
S ročišta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud Sarajevo je na prijedlog Tužilaštva KS ukinuo pritvor Elviri Tahirović koja je uhapšena u akciji "Treska" zbog sumnje da se s nevjenčanim suprugom Mirzom Tantulom, kao dio organizovane grupe, bavila neovlaštenom proizvodnjom i prodajom opojnih droga.

Tahirović je određen kućni pritvor i mjere zabrane zbog jednomjesečne bebe i potrebe za dojenjem. Nakon što je beba pregledana na Pedijatrijskoj klinici, a Centar za socijalni rad uradio analizu, utvrđeno je da je za bebu najbolje da bude uz svoju majku te je Tužilaštvo KS donijelo odluku da preinači svoj zahtjev i zatraži kućni pritvor.

U okviru akcije "Treska" uhapšeno je 13 osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizirane grupe nabavljali, prepakivali i prodavali kanabis i speed. Tantula se sumnjiči da je bio vođa ove grupe te da je on nabavljao opojne droge i uz pomoć ostalih osumnjičenih ih prodavao. S nevjenčanom suprugom Elvirom je navodno čuvao i prepakivao drogu za prodaju.

Prilikom pretresa više lokacija, pronađeno je i oduzeto blizu 2,5 kg amfetamina, blizu 2 kg kanabisa, određena količina vatrenog oružja, municije, jedno p.m.v., mobilni telefonski aparati, SIM kartice te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potječu iz navedenog krivičnog djela.

Kantonalni sud Sarajevo im je odredio jednomjesečni pritvor 15. septembra.