|

Uhapšen muškarac koji je poslao prijeteće pismo

Uhapšen muškarac koji je poslao prijeteće pismo
97
Klix.ba
20.1.2014. u 15:58
138
komentara
97

dijeljenja
Uhapšen muškarac koji je poslao prijeteće pismo Foto: Arhiv/Klix.ba
B. H. (1976) iz Zavidovića uhapšen je danas zbog slanja anonimnog pisma u kojem je prijetio napadom na institucije BiH.
"Osumnjičena osoba lišena je slobode danas u popodnevnim satima, na području Zavidovića, a lišenje slobode su izvršili policijski uposlenici Federalne Uprave policije (FUP), koji su istragom identificirali osumnjičenog", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predat na dalje ispitivanje tužitelju iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je nakon lišenja slobode, priznao izvršenje kaznenog djela, a naknadnom istragom bit će utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma.

Tužilaštvo BiH je, nakon preuzimanja istrage u ovom predmetu, koordinirano radilo sa policijskim agencijama BiH i entiteta, kao i Ministarstvom sigurnosti BiH, na otkrivanju, lociranju i hapšenju ove osobe.

"Poručujemo svim građanima Bosne i Hercegovine, da Tužilaštvo BiH i policijske institucije imaju kvalitetne i profesionalne kapacitete za otkrivanje počinitelja svih krivičnih djela, što potvrđuje i činjenica da je pošiljatelj anonimnog prijetećeg pisma, efikasno otkriven i lišen slobode", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, prijetnje domaćim i međunarodnim institucijama upućene su u anonimnom pismu koje je pristiglo u redakciju Informativnog programa tog javnog RTV servisa.
Prijavi grešku


Komentari (138)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...