BiH
141

Anonimno prijeteće pismo funkcionerima u BiH poslano iz Zavidovića

FENA
Svi policijski organi u BiH uključeni u slučaj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Svi policijski organi u BiH uključeni u slučaj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sve sigurnosne agencije - SIPA, OSA, Federalna uprava policije i kantonalne policije su u stanju uobičajene i nešto pojačane pripravnosti i mi se ponašamo vrlo odgovorno prema toj prijetnji koja je stigla iako mislim da nema razloga za velike nervoze, kazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić gostujući u Dnevniku FTV.

"Situacija je pod kontrolom. Naći će se ko je poslao te prijetnje i on će biti priveden", odgovorio je on upitan da prokomentira podatak da je "stiglo pismo koje se odnosi na sigurnost stranih funkcionera u našoj državi“.

Upitan da li je tačno da je prijeteće pismo upućeno iz Zavidovića ministar Radončić je kazao "mislim da jeste".

Kako je ranije danas izvijestila BHRT prijetnje domaćim i međunardnim institucijama upućene su u anonimnom pismu koje je pristiglo u redakciju Informativnog programa tog javnog RTV servisa, no nije objavljen sadržaj pisma.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić izjavio je za BH Radio 1 da pripadnici MUP-a istražuju taj slučaj i da su preuzeli pismo koje će se vještačiti.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske naložilo je podizanje stepena sigurnosti nakon što je došlo u posjed anonimnog prijetećeg pisma.