Podrška ministru
0

Udruženje učitelja KS: Suljagić je čovjek koji se ne boji promjena

FENA
Emir Suljagić
Emir Suljagić
Udruženje učitelja Kantona Sarajevo saopćilo je da pruža punu podršku kantonalnom ministru obrazovanja, nauke i mladih Emiru Suljagiću - 'čovjeku koji se ne boji promjena'.

"Ne priča o njima, već je dio njih. Prepoznao je probleme i hrabro ponudio rješenja. Konsultovao se, pitao, saznavao, uključivao nas i cijenio naše mišljenje kao mišljenje ljudi iz struke, iz baze...“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je iskreno i predano radio na demokratizaciji obrazovanja. Bio je na putu unapređenja obrazovanja za učenike i boljeg stručnog usavršavanja nastavnika kako bi postali konkurentni u širem okruženju.

"Najoštrije osuđujemo sve necivilizacijske postupke i sve vidove napada i uznemiravanja ministra Suljagića. Oni narušavaju mir njegove porodice, ali i mir i život svih poštenih građana i kolega učitelja. Ovaj čin nije samo atak na ministra Suljagića, već i na unapređenje i modernizaciju našeg obrazovnog sistema“, navodi se u saopćenju.

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo izražava nadu da predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić neće uvažiti ostavku, "a da će ministar Suljagić smoći dovoljno snage i uz našu podršku nastaviti svoju borbu za poboljšanje naše realnosti“.