{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje učitelja KS: Suljagić je čovjek koji se ne boji promjena

F
12.2.2012. u 11:25
0
137
Udruženje učitelja KS: Suljagić je čovjek koji se ne boji promjena
0
Udruženje učitelja KS: Suljagić je čovjek koji se ne boji promjena
Emir Suljagić
Udruženje učitelja Kantona Sarajevo saopćilo je da pruža punu podršku kantonalnom ministru obrazovanja, nauke i mladih Emiru Suljagiću - 'čovjeku koji se ne boji promjena'.
"Ne priča o njima, već je dio njih. Prepoznao je probleme i hrabro ponudio rješenja. Konsultovao se, pitao, saznavao, uključivao nas i cijenio naše mišljenje kao mišljenje ljudi iz struke, iz baze...“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je iskreno i predano radio na demokratizaciji obrazovanja. Bio je na putu unapređenja obrazovanja za učenike i boljeg stručnog usavršavanja nastavnika kako bi postali konkurentni u širem okruženju.

"Najoštrije osuđujemo sve necivilizacijske postupke i sve vidove napada i uznemiravanja ministra Suljagića. Oni narušavaju mir njegove porodice, ali i mir i život svih poštenih građana i kolega učitelja. Ovaj čin nije samo atak na ministra Suljagića, već i na unapređenje i modernizaciju našeg obrazovnog sistema“, navodi se u saopćenju.

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo izražava nadu da predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić neće uvažiti ostavku, "a da će ministar Suljagić smoći dovoljno snage i uz našu podršku nastaviti svoju borbu za poboljšanje naše realnosti“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: