|

Udruženje studenata Studentskog centra: Iznesene brojne neistine

Udruženje studenata Studentskog centra: Iznesene brojne neistine
0
F
FENA
24.12.2012. u 16:58
15
komentara
0

dijeljenja
Udruženje studenata Studentskog centra: Iznesene brojne neistine Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo (USSC), koje okuplja studente Univerziteta u Sarajevu koji stanuju u studentskim domovima Sarajevo (Studentsko naselje Bjelave i Studentski dom Nedžarići), reagiralo je danas na brojne medijske natpise, članke i priloge o situaciji u studentskim domovima u Sarajevu što su nastali na osnovu anonimnih prijava "studenata".
Iz Udruženja ističu da su u tim medijskim izvještajima iznesene brojne neistine koje otežavaju rad USSC-a.

"Svjedoci smo loših uvjeta u studentskim domovima i smatramo da mediji, kao i kompletno društvo moraju posvetiti više pažnje ovoj populaciji studenata. Smatramo da je ovim došlo do bespotrebnog usmjeravanja pažnje javnosti sa stvarih problema u studentskim domovima. Napadi na USSC, menadžment JU "Studentski centar", te uprave studentskih domova kao jedine krivce za trenutno stanje daju pogrešnu sliku i stvaraju alibi stvarnim krivcima", ističe se u saopćenju USSC-a.

Navodi se da je isključivi krivac za tešku situaciju u kojoj se nalaze studentski domovi i studenti koji tu borave nepostojanje zakonski regulisane oblasti studentskog standarda u FBiH.

"Nebriga kompetne društvene zajednice je dovela studentske domove u ovu izuzetno nepovoljnu situaciju za studente koji tu borave", dodaje se u saopćenju.

Ovo je Udruženje od osnivanja sve kapacitete usmjerilo na poboljšanje studentskog standarda za sve stanare studentskih domova.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...