Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Repa, da li Vlada počela plaćati PIO-u dug? Zašto ne potegnete i to pitanje? Zašto nije uslijedila tužba? Kao da sve radite u njihovu korist, a ne u korist gladnih penzionera? Da oni uplate dugovanje, penzije bi se mogle i povećati! Državne firme, čiji je vlasnik Vlada, nisu godinama plaćale i još ne uplaćuju doprinose za svoje radnike. Pa to su državne firme, firme Vlade FBiH - duguju 450 miliona KM!
mmf zavrnuo slavinu (čitaj njemci), mladi odlaze ili su nezposleni, abakir je već rasprodao polovicu bezvrijednih trezorskih zapisa. za dvije godine penzija će biti misaona imenica.
BAKIRR SMANJI PENZIJE KUPI AUDIJA
novi zakon je dobar, ali za vlast, jer njima je cilj da umanje penzije, to je cilj novog zakona, kao i zakona o radu, sve manje novca
haha kakvi retardi, vidi se da su ovo u najvecem broju glasaci SDA...
Zao mi je ovih ljudi.. dobar dio njih je teglecio.. neki su se slepali.. ali ove sto su teglili titov a onda i alijin sistem..i sad spali na prosjake.. moras moliti vlast da ti vrati tvoje pare ... penzije treba ukinut
E moji penzioneri zar ne vidite da vas onaj Rapa jebe ko male majmune, u suradnji sa Fadilom i ostalom svitom
Bolje pola peMzije na prvi nego cijela al u hurcu ! Tipično penzionersko promišljanje !
mmf zavrnuo slavinu (čitaj njemci), mladi odlaze ili su nezposleni, abakir je već rasprodao polovicu bezvrijednih trezorskih zapisa. za dvije godine penzija će biti misaona imenica.
Penzioneri borite se dok je Krnjic direktor. Nikad vise necete imati boju priliku ni boljeg direktora. I vi znate da je tako.
On je odgovoran jer nije obračunao penzionerima veće penzije koje im sleduju prema zakonu o obaveznoj uplati doprinosa. Nisu penzioneri krivi za kriminal u JP koja nisu uplaćivala doprinose.
Kriminalna hobotnica (Vlada, poreska uprava, PIO/MIO, ZZO) uz saglasnost nekoliko kupljenih penzionera želi pokopati cijelu populaciju. Novi Zakon je samo spašavanje Vlade od propasti i decenijske pljačke ovoga fonda.
504.000 zaposlenih koliko ih danas ima i prosječna plata 830 KM ne obezbjeđuje siguran osnov za isplattu penzija sa koeficijentom 13,6 koji je varijabilan i bit će odmah uumanjen.
@drugovi.carice Što znači da će sadašnje penzije biti prepolovljene. Rješenje je obezbjediti pottreban broj zaposlenih u privredi, osigurati naplatu doprinosa u potrebnom iznosu, spriječiti kriminal u fondu i onda mjenjati Zakon.
debili koji glasaju za SDA zbog 300 maraka ..
Gledaj ovoga papka tebi je koeficijent dobar tuces preko hiljade penziju garant , a mi sto trebamo u penziju treba da imamo svi po 300 KM , je bem te smrdljiva ..
Zar ima jos neko u ovoj drzavi da vjeruje da se zakoni sprovode
sto se mene tiče ne treba vam nista dati. handre vas godinama a vi sutite i igrate po njihovom. Ima vas pola miliona i samo da vi izađete na ulicu (a vjerujem da bi vam se pridružili ne obespravljeni radnici i mozda nezaposleni i demobilisani borci) svasta bi se moglo promjeniti. Al jok, bolje se vlasti dodvoravati za vbijednih 10 km povećanja svakih 5 godina.
eto vidis naseg naroda presretan sa 300KM ili su debili ili je nisu posteno zaradili
gdje novi zakon dobar,covjek ode u penziju ne smije nista vise raditi inace nu stopiraju penziju,znaci prglasise ga mrtvim sa 320km penzije