BiH
148

Udruženje "Jedan manje" konačno dobilo prostorije: Cilj je zapošljavanje samohranih roditelja

Klix.ba
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One Less" više od tri godine pomaže samohrane roditelje koji sami odgajaju i bore se za svoje mališane. Predsjednica udruženja Muamera Činjarević vodila je grčevitu borbu za ovu populaciju, koja se konačno isplatila.

Udruženje je dobilo svoje prostorije u Kulturno-sportskom centru Skenderija, zahvaljujući podršci koju su dobili od direktora KSC-a Amera Kape, premijera Elmedina Konakovića koji je obećao da će ovu populaciju uvrstiti u budžet za narednu godinu, kao i kantonalne ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Amele Dautbegović.

"Kancelarije će biti otvorena od januara sljedeće godine i u njoj će biti uposlena jedna osoba - sekretar udruženja. Trenutno radimo na projektima putem kojih ćemo zaposliti 20 majki i očeva, kao i na samoodrživosti udruženja", rekla je Činjarević za Klix.ba.

Otvorenje je proteklo u skromnoj, ali svečanoj atmosferi, a sve su uljepšala dječica iz Dječijeg hora Princess krofne s kojim je Udruženje "Jedan manje - One Less" potpisalo sporazum o saradnji.

Udruženje "Jedan manje- One Less" godinama pokušava probuditi svijest ljudi koji mogu i, prema riječima Činjarević, moraju pomoći ovoj populaciji.

Udruženje je otvoreno 16. aprila 2013. godine. Njihova misija je stvaranje boljih socio-ekonomskih uslova za jednoroditeljske porodice te poboljšanje njihovog statusa u društvu.

Ukoliko želite pomoći radu ovog udruženja više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici. Za sada su im prijeko potrebna tri računara, fax i kancelarijski materijal.